Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 15 Decembar 2014 20:57

Kengur gostovao u Tešnju

Protekli vikend pet selekcija košarkaškog kluba Kengur je igralo svoje utakmice. Na rasporedu je bilo 8 kolo lige mladih Zeničko-Dobojskog kantona gdje su četiri muške selekcije Kengura gostovale u Tešnju. Igrane su utakmice  u konkurenciji predpionira, pionira, kadeta i juniora.  Kengur je ostvario dvije pobjede i upisao dva poraza. Najmlađi košarkaši Kengura (predpioniri) su došli do još jedne pobjede rezultatom 49 : 20 i tako ostali na 1. mjestu na tabeli. Drugu utakmicu su igrali pioniri Gradine i Kengura. U ovoj utakmici košarkaši Kengura su došli do još jedne ubjedljive pobjede 65:29 i tako nastavili niz pobjeda u toku ovog prvenstva. Treću utakmicu su igrali kadeti gdje je domaćin Gradina u veoma dobroj utakmici slavio rezultatom 80:71 i tako nanio prvi poraz kadetima Kengura.

Posljednji na parket su istrčali juniori ova dva kluba gdje je domaćin zasluženo slavio rezultatom 88:65.

Treba još istaći da su i kadetkinje Kengura u bile domaćin ekipi košarkaškog kluba Žepče. Košarkašice Kengura su na kraju slavile rezultatom 45:38.

 

Rezultati 8 kola :

predpioniri:  KK Gradina - KK Kengur   20:49

pioniri:  KK Gradina - KK Kengur   29:65

kadeti:  KK Gradina - KK Kengur   80:71

juniori:  KK Gradina - KK Kengur   88:65

kadetkinje: KK Kengur - KK Žepče   45:38

 

Naredno kolo donosi nova iskušenja za selekcije Kengura koje će u 9 kolu ugostiti ekipi Vukova iz Zenice, a košarkašice Kengura će gostovati u Tesliću.

 

Jasmin Efendić

Posljednje od

Povezani članci (by tag)