29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 22:49

Bajramović drugi u Sloveniji

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, sa tri svoja člana  učestvovalo je na 7. međunarodnom novogodišnjem šahovskom turniru za osobe sa invaliditetom u Sloveniji. 


Prenosimo vam u cjelosti njihov Izvještaj sa ovog turnira: 

„Na osnovu Odluke Upravnog odbora Udruženja od 21.11.2014. godine, šahovska ekipa našeg Udruženja u sastavu: Bajramović Halid, Topalović Sefija i Krišto Oliver

u periodu od 04.12. do 06.12.2014.godine učestvovala je na 7. Mednarodnom novoletnom turniru v šahu u Sloveniji. Turnir je održan u Zavodu Prizma, Ponikve kod Ljubljane. Ekipa je bila smještena u objektu Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine u Semiču. Na turniru je učestvovalo 39 šahista iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Igrao se pojedinačni turnir od sedam kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču. 

 

Pobijedio je gosp. Planinc Edo, iz Slovenije sa 7 poena, a drugo mjesto sa 6 poena zauzeo je predstavnik BiH, član Udruženja iz Zenice gosp.Bajramović Halid sa 6 poena a treće mjesto sa 5 poena je zauzeo takođe predstavnik BiH - iz Saveza paraplegičara RS, gosp. Soprenić Momčilo. Naš Halid Bajramović je za drugo osvojeno mjesto dobio pehar i brošure, te za naše udruženje također pehar, rukotvorine članova zavoda Prizma i informativne brošure. Ekipa našeg udruženja ističe ljubaznost domaćina objekta Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine u Semiču gosp. Sabljaković Jasmina i gosp. Srećka, takođe i osoblja Zavoda Prizma. Lijep ispraćaj našim članovima – šahistima, je priredio župan općine Dobrepolje, gosp. Janez Pavlin“.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

656565g