19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 21:36

Igor Laikert sportaš BIH 2014.

Larisa Cerić je proglašena sportistom godine u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i najuspješnijom sportašicom BiH u 2014. godini, dok su priznanje za najuspješnijeg sportaša u 2014. podijelili alpski skijaš Igor Laikert i džudist Harun Sadiković.

 

Olimpijski komitet BiH je priznanje za najuspješnijeg trenera dodijelio Branislavu Crnogorcu, selektoru džudo reprezentacije BiH. 

 

Najuspješnija reprezentacija BiH u godini na izmaku je nogometna A reprezentacija BiH, dok su priznanje za najuspješniji sportski klub u 2014. dobili Atletski klub Borac i Košarkaški klub Spars. 

 

Najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki u 2014. je džudistkinja Aleksandra Samardžić, a najbolji mladi sportista u kategoriji juniora Vedad Ramić (plivanje).

 

Olimpijski komitet podijelio je i niz specijalnih priznanja. Tako su za sportistu godine u konkurenciji neolimpijskih sportova proglašeni karatist Admir Zukan i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić. Priznanje za sportski podvig dobio je bh. rukometni reprezentativac Ivan Karačić, dok je Amelu Mekiću dodijeljeno priznajne za fair play. 

 

Specijalna priznanja dodijeljena su i omladinskim košarkaškim reprezentacijama (U-20, U-18 i U-16), Ismaru Mujezinoviću, Mehmedu Sokoloviću, Muhamedu Mujiću, Namiku Omeroviću, Husniji Kajmoviću i Lejli Šebić.