Printaj ovu stranu
utorak, 02 Decembar 2014 18:43

Čelik-Athlete Celje: 03.12. 18h

Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik". Povod za press je odigravanje utakmice 7.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B,  između KŽK Čelik i Athlete Celje iz Celja (Slovenija).

 

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Athlete Celje na rasporedu je u srijedu 03.decembra 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je 2 KM.

 

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašica Čelika, Aldijana Iriškić. Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je naredna utakmica i veliki derbi, jer u Zenicu dolazi ekipa koja je još neporažena u dosadašnjem toku prvenstva i ima skor 4-0.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku se osvrnuo na prošlu utakmicu u Skoplju i pobjedu nad Badelom 1862 (45:65). Ističe da je pobjeda bila i najbitnija poslije napornog puta od 14 sati u autobusu u jednom pravcu. U vezi sutrašnje utakmice napominje da je Celje ekipa koja je popunjena na svim pozicijama i da u toku utakmice vrše rotaciju sa, gotovo, svih 12 igračica. Po pokazateljima sa utakmica one su najbolje u gotovo svim parametrima korisnosti u ligi. Što se tiče tradicije Kecman kaže da Celjanke nisu pobjedile u zadnja četiri susreta u Zenici, ali da se u tradiciju ne uzdaju.


„Mora se obratiti pažnja na njihovu trku i skok, a naši aduti su želja, energija, borbenost i zalaganje. To se vidjelo u septembru u Zenici u finalu memorijalnog turnira „Amna Fazlić“, kada smo veliko vođstvo Celja, nakon prvog poluvremena, preokrenuli u drugom poluvremenu do pobjede 70:63. Zdravstveni bilten u ekipi je dobar i sve igračice su spremne za sutrašnji nastup“- “-zaključuje trener Slobodan Kecman.

 

Aldijana Iriškić, jedna od iskusnijih košarkašica Čelika, mogla bi biti jedan od važnih aduta kao bek sa dobrim šutem u sutrašnjem derbiju.

Ona ističe da im u goste dolazi veoma dobra ekipa, ali da se mogu nositi sa njima ako, kako reče, ispoštuju 80 posto uputa i dogovora sa trenerom.

„Mi smo spremne i obećavamo da ćemo dati sve za pobjedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže“- kaže Iriškić.

 

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Athlete Celje  na rasporedu je u srijedu 03.decembra 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je 2 KM.

Pozivamo navijače da dođu sutra u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj derbi utakmici.

 

 

E.Imamović za Zenicablog


Plakat KZK Celik-Athlete Celje

Posljednje od

Povezani članci (by tag)