28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Novembar 2014 03:18

BIH uoči EP u košarci

Organizatori Eurobasketa za košarkaše su objavili sastave grupa prije ždrijeba koji će se održati u francuskom Disneylandu 8. decembra, a reprezentacija BiH svrstana je u treću jakosnu grupu. Uz BiH, u trećoj jakosnoj grupi nalaze se Grci, Turci te Latvijci.  Jakosne grupe određene su na način da je najvažniji kriterij bio plasman na prošlom Eurobasketu održanom 2013. u Sloveniji. 

 

 U najjaču su grupu svrstani europski prvaci Francuzi, koji će biti i domaćini završnice ovog natjecanja, europski doprvaci Litvanci, osvajači bronze iz Slovenije Španjolci te Hrvatska koja je u Sloveniji bila četvrta. 

 

 Eurobasket 2015. trebao se održati u Ukrajini, ali je FIBA toj zemlji oduzela domaćinstvo zbog nesigurne političke situacije, a za nove su domaćine određeni Francuska, Hrvatska, Njemačka i Latvija. Hrvatska, Njemačka i Latvija bit će domaćini po jedne grupe u prvom krugu natjecanja, dok će se završnica igrati u Francuskoj. Gradovi u kojima će se igrati su Zagreb, Berlin, Riga, Montpellier i Lille, a termin održavanja je od 5. do 20.septembra. 

 

GRUPE ZA EUROBASKET: 

 

1. : Francuska, Litva, Španjolska, Hrvatska 

2. : Slovenija, Ukrajina, Srbija, Finska 

3. : Grčka, Turska, Latvija, Bosna i Hercegovina 

4. : Poljska, Belgija, Makedonija, Italija 

5. : Njemačka, Izrael, Češka, Gruzija 

6. : Nizozemska, Rusija, Island, Estonija