Printaj ovu stranu
srijeda, 26 Novembar 2014 06:30

SCORPIO promotivna turneja

Klub SCORPIO je u protekloj sedmici realizovao veliku promotivnu turneju u nekoliko gradova Italije, uz podršku Planinarskog saveza BiH I općine Konjic. Našim zajedničkim predstavljanjem na ovoj turneji stvoreni su uslovi za buduću kvalitetniju stručnu suradnju PS BiH, kluba SCORPIO I CAI (Club Alpino Italiano).

 

Glavni nosioci organizacije ovog velikog projekta bili su gospoda Luca Lietti ispred asocijacije Viaggiare I Balcani I Davide Sighele ispred organizacije Osservatorio Balcani Caucaso, te ugledni italijanski novinar, fotograf I turni skijaš Umberto Isman. On je ujedno bio i dio našeg prezentacionog tima, u kojem su još bili članovi stručnog tima SCORPIO Massimo Moratti I Edin Durmo. Durmo je ujedno na svim promocijama zastupao PS BiH I predsjednika Zehrudina Isakovića.

 

Prezentaciju je posjetilo preko 250 planinara, alpinista I turnih skijaša u četiri grada, u kojima su nam domaćini bile sekcije CAI u tim gradovima. Prva promocija održana je pred punom salom GAS Udine (Gruppo Alpinisti Sciatori), gdje su uvodna izlaganja I predstavljanje promotora održale predsjednica GAS Giovanna Cosattini I njena zamjenica Melania Lunazzi. Posebnu čast svojim prisustvom nam je ukazao Massimo Candolini, jedan od najuglednijih alpinističkih vodiča CAI. Slijedeću noć domaćini su nam bili prijatelji iz CAI Sezione Vicenza, instruktor alpinizma Davide Schiavo I zamjenik direktora Scuola Alpinismo, Scialpinismo e Arrampica Libera “Umberto Conforto” CAI Vicenza, gospodin Lorenzo Dalla Vecchia sa izuzetno gostoljubivim članovima svoje sekcije I škole.

 

Treća promocija je održana u još jednoj visokoj školi turnog skijanja u Roveretu, gdje je domaćin bio Mauro Mazzola, direktor Scuola Sci Alpinismo Società Alpina Trentina. Sa zadovoljstvom smo pozdravili gospodina Tarcisio Deflorian-a, Presidente Commissione Sentieri, koji je u više navrata boravio u BiH I pomogao u standardizaciji trasiranja I obilježavanja planinarskih staza.

 

Veliko finale naše promotivne turneje održano je u Scuola Sci Alpinismo “Mauro Righini” – CAI Milano, u prepunoj konferencijskoj sali, gdje nam je domaćin bio direktor ove ugledne škole gospodin Guido Fossati. 

 

Možemo istaknuti da su svi prisutni na svim prezentacijama pokazali veliki interes za sve ono što nudi BiH, kada je u pitanju planinarski ljetni, a posebno zimski turizam, sa akcentom na turnom I alpinističkom skijanju, što je bila I glavna tema naše promocije.

 

I pored vrlo dinamičnog rasporeda prezentacija, naš tim je uspijevao tokom svakog dana realizovati I neke od zanimljivih skijaških Ipenjačkih programa, o kojima slijedi zajednički izvještaj sa fotoprilogom.

 

FOTO GALERIJU NA FACEBOOKU POGLEDAJTE OVDJE

 

 

 

..

Posljednje od

Povezani članci (by tag)