Printaj ovu stranu
petak, 14 Novembar 2014 21:27

Zmajevi:Zenica-Sarajevo-Tel Aviv

Naša nogometna reprezentacija je danas otputovala u Izrael, gdje će u nedjelju igrati kvalifikacionu utakmicu  za odlazak za EURO 2016. godine koje će se održati u Francuskoj.

Protivnik našoj selekciji je Izrael, koja u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ima šest bodova i nalazi se na drugoj poziciji u grupi B. Kako prenosi službena stranica Nogometnog saveza BiH, naši reprezentativci i stručni štab su doputovali u Izrael, nakon dva sata leta iz Sarajeva.

 

Nakon slijetanja u Tel Aviv, uslijedio je jednosatni put autobusom do hotela "Crowne plaza". Sutra će naša reprezentacija održati i trening, a utakmica je na rasporedu u nedjelju u 20:45 sati. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je sa Sarajevskog aerodroma čarter letom u Izrael gdje ih u nedjelju (20.45 sati) u Haifi očekuje meč četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Iako će "Zmajevi" nastupiti oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih igrača, prije svih napadačkog tandema Edin Džeko - Vedad Ibišević, selektor Safet Sušić je optimista i vjeruje u pobjedu.

 

- Izuzmem li povrede pet, šest igrača, pripreme su prošle u najboljem redu. Nećemo biti u najjačem sastavu, ali smo u stanju napraviti probleme Izraelcima i vratiti se s tri boda - izjavio je Sušić. Golman Asmir Begović je sanirao povredu i u nedjelju će kao kapiten predvoditi "Zmajeve".

 

- Ne osjećam bolove i to je najvažnije. Očekuje nas teška utakmica, Izrael zaslužuje respet. No, možemo do prve pobjede u kvalifikacijama - poručio je Begović.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU IZ ZENICE, SARAJEVA I TEL AVIVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)