25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Novembar 2014 19:19

Klas sponzor rukometašima

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo postigla je dogovor sa Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine i postala sponzor Rukometne reprezentacije. Sponzorstvo se odnosi na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će se održati 2016. u Poljskoj, kao i na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u januaru iduće godine u Kataru.

 

- Veoma smo ponosni na ovo sponzorstvo, tim više jer je rukometni sport jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih u Bosni i Hercegovini sa izvanrednim rezultatima, kako u klubskom, tako i na reprezentativnom nivou. Ovo je prvi put da se Reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na jedno svjetsko prvenstvo, i Klas želi biti dio ove već sada uspješne priče za Bosnu i Hercegovinu u cjelini“, kazao je tom prilikom Rusmir Hrvć, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.

 

Radi se o trećem po redu sponzorstvu reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP.  Nakon Vispaka koji je sponzor Nogometne/Fudbalske reprezenatcije BiH, i Oaze kao  sponzora Košarkaške reprezentacije BiH, sada je i Klas sponzor Rukometne reprezentacije naše zemlje.