18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Novembar 2014 21:06

Završen kamp mladih Zmajeva

U Zenici je danas završeno trodnevno okupljanje i kontrolni kamp talentovanih nogometaša iz dijaspore, od kojih je najveći broj prošao selekciju u kampu u njemačkom Inglostadu, kada je testirano više od 150 dječaka.  Na okupljanju u Trening kampu NSBiH nažalost nisu došli svi koje je odabrao skautski tim, jer nisu mogli dobiti odobrenje matičnih klubova koji su ovog vikenda igrali svoje prvenstvene utakmice, ali oni će se pratiti i u narednom periodu. 

 

Selektorski tim Toni Karačić, Zoran Erbez i Sakib Malkočević tokom trodnevnog okupljanja imali su priliku da se bolje upoznaju s mladim talentima iz Njemačke, Holandije, Norveške, Danske, Austrije i Australije. Kandidata za okupljanje i igranje test utakmica bilo je mnogo više, ali mjesta je bilo za samo 45 mladih koji su svoje prilike zaista iskoristili. Bila je to prava eksplozija kvaliteta talentovanih nogometaša od kojih bi njih desetak već moglo da zauzme pozicije u nekom od nacionalnih timova, koje vode ovi selektori. 

 

- Ovaj kamp je pokazao da je budućnost u ovim dječacima, i sigurno je da ima njih desetak koji mogu doći na naša šira okupljanja. Dobra je stvar da i ovi momci koji su sudjelovali u kampu vide sa čime mi raspolažemo i kakvi su uslovi - kaže Zoran Erbez, selektor kadetske U-15 selekcije BiH. 

 

Sakib Malkočević, selektor juniorske U-17 reprezentacije BiH, u izjavi za Agenciju FENA navodi da je ova akcija u okviru velikog projekta okupljanja mladih igrača iz dijaspore "položila ispit i da će iduće godine to biti još masovnije i na većem nivou, te nekoliko dana duže". 

 

- Uglavnom sa ovim što smo vidjeli ovdje možemo biti zadovoljni i hvala svima koji su učestvovali u ovom projektu - kazao je Malkočević. 

 

Odluka kojih će desetak mladih biti pozvano na kasnija okupljanja mlađih selekcija bit će donesena kasnije u skladu s planovima svih stručnih štabova, koji vode brigu o mladim naraštajim u Nogometnom savezu BiH.