19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Novembar 2014 13:25

RK Čelik vas poziva u Arenu

RUKOMET Naredne nedjelje u Zenici DERBI SVIH DERBIJA - RK Čelik protiv Izviđača iz Ljubuškog juriša na titulu prvaka - Naredne nedjelje (9. novembra) u Gradskoj areni Zenica igra se DERBI SVIH DERBIJA aktuelne sezone u Premijer rukometnoj ligi BiH. Rukometaši ,,Čelika'', koji se već četiri godine nalazi u samom vrhu BiH rukometa, doče-kuju jednu od najboljih BiH rukometnih ekipa svih vremena, ekipu IZVIĐAČA iz Lubuškog koja ima sjajnu mladu ekipu koja je pak ponikla iz vlastite rukometne akademije. 


- Ovo je naš četvrti juriš na titulu pravka Bosne i Hercegovine. To je fantastičan rezultat naše ekipe kad se uzme u obzir da smo svega prije četiri godine bili članovi i prvaci Prve lige Federacije BiH. ,,Utakmica godine'', ili kako smo nazvali utakmicu sa Izviđačem – DREBI SVIH DERBIJA ove sezone igra se u nedjelju 9. novembra u 17.30 sati u Gradskoj areni Zenica. Mi veoma respektujemo ekipu ,,Izviđača'', koja je četverostruki prvak BiH i dvostruki pobjednik Kupa BiH . Uz to ,,Izviđač'' ima najveću rukometnu akademiju u BiH, sa čak 11 trenera i više stotina mladih rukometaša i naše ambicije u ,,Čeliku'' su i već imamo projekat i na tome već radimo - da ,,prekopiramo'' taj ,,recept'' za rukometnu akademiju ,,Čelik junior''. Za ovu utakmicu sa ,,Izviđačem'' se pripremamo maksimalno ozbiljno. Trenira se dva puta dnevno, nemamo povrijeđenih igrača a raspoloženje u ekipi je izvanredno... Povrede kapitena Mirze Dervenčića i odličnog beka Eduarda Martića su prošlost, tako da je prema riječima našeg fizioterapeuta Dinka Greberara – zdravstveni bilten ekipe odličan. Takođe, u ekipu se nakon boravka u Iranu vratio Davor Kadić i već je bio u sastavu ekipe protiv ,,Lokomotive'' u Brčkom (pobjeda ,,Čelika'' sa deset golova razlike). U takvoj atmosferi gdje je u gradu jedna od glavnih sportskih tema rukomet i gdje je stvorena jedna vrsta rukometne groznice –mi dočekujemo ,,utakmicu godine'' i vršimo opsežne pripreme za ovu utakmicu – marketinške, bezbjednosne i druge. Napravili smo i navijački TV spot. Pošto se radi o utakmici visokog rizika, mi smo imenovali ,,čovjeka za bezbjednost i tehničku organizaciju utakmica'' ispred RK ,,Čelika''. To je Kenan Merdanovićkoji je već ostavrio kontakte sa navijačkim skupinama  iz Zenice, ali i Ljubuškog.  Rukometaši Izviđača su naši istinski sportski prijatelji i tako ćemo ih u Zenici dočekati i ispratiti sa najvećim poštovanjem i respketom, ali bodovi ostaju u Zenici! – izjavio je  predsjednik RK ,,Čelik'' Pane Škbić, pred važnu utakmicu sa ,,Izviđačem'' 9. novembra u Zenici. 


Pošto se utakmica zbog muzičkog koncerta u Gradskoj areni Zenica uz obaveznu saglasnost RK ,,Izviđača'' igra u nedjelju (a ne petkom ili subotom kako je prevdiđeno Propozijama Rukometnog saveza BiH) – dolazak na ovu utakmicu najavili su mnogobrojni  ljubitelju rukometa iz Sarajeva, Viteza, Travnika, Zavidovića, Maglaja, Kaknja, Doboja  i drugih mjesta. 

 

RK ,,,Čelik'' je uputio PROGLAS svim ljuditeljima rukometa iz Zenice i drugih mjesta da zbog posebnih bezbjednostnih mjera na utakmicu dođu  makar pola sata ranije. Očekuje se da će Gradska arena u nedjelju zabilježiti ovogodišnji rekord po broju posjetilaca, a iz Uprave kluba poručuju:

DOĐITE U NEDJELJU  9. NOVEMBA U 17.30 SATI U GRADSKU ARENU ZENICA DA PRISUSTVUJETE VELIKOM RUKOMETNOM SPEKTAKLU IZMEĐU TRENUTNO DVIJE NAJBOLJE EKIPE PREMIJER RUKOMETNE LIGE BiH! BUDITESUDIONICI NOVE POBJEDE NAŠIH SJAJNIH RUKOMETAŠA: ALDINA BEGAGIĆA, DAVORA KADIĆA, EDE MARTIĆA, ALDINA MEHINOVIĆA, NERMINA MUJANOVIĆA, SEMIRA MEMIĆA, MILANA DUVANJAKA, MIRZE DERVENČIĆA, EDVINA BEGOVIĆA, BOŠKA JOLOVIĆA, DINE ZVEKIĆA, JASMINA HADŽIHASIĆA, AJDINA TUFEKČIĆA, ELDARA MEHIĆA, ADANA BEGAGIĆA, AHMEDINA ĆOSIĆA, JASMINA BEGANOVIĆA...