26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Oktobar 2014 11:29

Pobjeda Čelik Juniora

ČELIK JUNIOR bolji od Sane 7 - Sinoć su Zeničani iz škole rukometa Čelik Junior, seniorski tim, u sklopu trećeg kola Prve lige FBiH gostovali u Sanskom Mostu, te savladali RK Sana 7. Rezultat na kraju utakmice 28:32.

 

Utakmica u Sanskom Mostu je otvorena igrom gol za gol. Obe ekipe su tražile najlakši put do gola protivnika, a čini se da su u tome Zeničani bili uspješniji kada su počeli da se odvajaju serijom od četiri pogotka. U trenutku prednosti od osam golova razlike prilika je pružena i najmlađim dječacima seniorskog tima u Čelik Junioru. Prvi dio susreta je završen rezultatom 12:17.

 

Drugi dio susreta Čelik Junior je ponovo počeo sa prvom postavom nadajući se većoj gol razlici. Međutim, domaćin susreta, Sana 7, u tom trenutku koristi djelomičnu opuštenost Zeničana, te se rezultatski približava i 'ostavlja u igri'. Nakon minute predaha, Čelik Junior se uspjeva odvojiti i stvoriti veću prednost što opet koristi za pružanje prilike najmlađim dječacima u ekipi. Konačan rezultat je glasio 28:32.

 

Narednu utakmicu Čelik Junior igra u Tešnju za sedam dana.