Printaj ovu stranu
subota, 25 Oktobar 2014 13:02

Nova pobjeda rukometaša Čelika

Utakmica 8. kola Premijer lige BniH igrana u dvorani Ekonomske škole u Brčkom. Rezultat: 34:24 (19:10) za ,,Čelik''. Gledalaca oko 100. Sudije: Goran Ilic i Vedran Paleksić (oba iz Doboja), a delegat Srećko Delhunija (Lukavac). Iskljucenja: Lokomotiva 8 minuta, Čelik 10 minuta. Sedmerci: za Lokomotivu 2 (1), za Čelik 4 (3).

Sjajna utakmica i dobra igra rukometasa Čelika protiv solidne ekipe domaćina Lokomotive uBrčkom produžila je voćstvo Čelika na tabeli Ptemijer lige BiH  – Lokomotiva-Čelik 24:34 (10:19). Iako je Čelik vodio čitavih 60 minuta i po 11 golova razlike – Lokomotiva se do posljednjeg sudijskog zvižduka  nije predavala. Obje ekipe su zaslužne što su gledaoci u dvorani Ekomske škole u Brčkom uživali u dobrom rukometu i muškoj rukometnoj brobi. Na kraju su aplauzom nagradjene obje ekipe. ,,Čelik'' je još jednom bio prava ,,čelična mašina'', borbena momčad koja dostojno reprezentuje grad Zenicu i svoj Klub. I ovom utakmicom i bodovima iz Brčkog, koji ima sjajnu školu rukometa - rukometaši ,,,Čelika'' su pokazali da su najbolja sportska ekipa u Zenici. 

- U ekipi ,,Čelika'' nakon dužeg vremena igralo je svih 14 igrača koje je trener Milanko Savčić imao na raspolaganju u ovoj utakmici. U igru nije ulazio jedno mladi rezervni golman Rino Maros, a kadetski reprezentativac BiH krilo Eldar Mehić je za ,,Čelik'' postgao i svoj prvi prvenstveni gol. Svoju šansu u datoj minutaži  iskoristio i srednji bek – mladi Adnan Begagić, na koga će trener ubuduće sigurno računati. Ovu utakmicu još karakteriše povratak u ekipu iskusnog ljevaka krila Davora Kadića koji se vratio sa probeu Iranu i igrao cijelo drugo poluvrijeme umjesto Edvina Begovića, koji je odlično igrao u prvom polu-vremenu i pružao odlične partije u utakmicama za vrijeme Kadićevog odsutva.  Eduard Martić je idalje igrao povrijeđen (bolovi u leđima), ali je dao veliki doprinos igri i novoj pobjedi ,,Čelika''. Sjajnu utakmicu je odgirao pred ,,svojom publikom'' brčak Milan Du-vnjak, koji već više od tri godine brani boje RK ,,Čelika''. Najiskusniji igrači ,,Čelika'' Nermin Mujanović (postigao 8 golova) i golman Jasmin Hadžihasić Japi (imao 22 odbrane) su takođe dali odličnu partiju, kao i Aldin Mehinović (postigao  8 golova). Drugim riječima -  ,,Čelik'' u ovoj utakmici nije imao ,,slabu tačku'' jer  svi koji su dobili minutažu i branili boje ,,Čelika' 'u ovoj utakmici  bili izuzetno motivisani, borbeni, sjajni... Jednostavno: bila je to najbolja partija ,,Čelika'' od početka ovog prvenstva. Forma našeg tima dolazi u pravo vrijeme, jer za 14 dana igramo ,,utakmicu godine'' - protiv našeg glavnog konkrenta za prvo mjesto u Premijer ligi ,  ekipe ,,Izviđača'' iz Ljubuškog. A uz ovakvu igru i pomoć naše sjajne publike gdje očekujemo dolazak više od tri hiljade  navijača – dobićemo i tu bitku i Izviđača ,,baciti iza ledja'' za još tri boda razlike – raportirao nam je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika'', koji je zajedno sa ekipom bio u Brčkom. 

RK LOKOMITIVA: Mihajlović, Janjić, Purić (2),Hercegovac (2), Benić (2), Petrović, Đurkić (5), Mijatović, Cuculić (1), Tešanović (6), Grab (6), Ristanić, Baraković, Mešamnović, Rikanović. Trener: Goranb vasić.

RK ČELIK: Dervenčić, Martić (3), Begagić Adnan, Mehić (1), Memić (1), Mujanović (8), Kadić (4), Hadžihasić (22 odbrane), Mehinović (8), Begagić Aldin (1), Zvekić, Jolović (1), Begović (1), Duvnjak (6), Maros. Trener: Milanko Savčić.  

 

 

Ivančev u Iranu – Kadić se vratio

Nakon što su na probi u Iranu bila dva ponajbolja igrača RK Čelika – Milan Ivančev i Davor Kadićdefintiivno: Ivančev ostaje u Iranu, a Davor Kadić se vratio iz Irana i već nastupio u utakmici protiv RK ,,Lokomotive'' u Barčkom. Ivančev je u Iranu konkurisao za poziciju srednjeg beka, a Davor Kadić za mjesto desnog beka. Ivančev je potpisao jednogodišnji ugovor, a Kadić nije prihvatio da igra na poziciji desnog krila, jer su uslovi za tu poziciju znatno nepovoljniji nego za poziciju beka. Zato je Kadić odbio ponudu da ostane u Iranu pod ponuđenim uslovima – zvanično je saopštenjeb iz Uprave RK Čelika. Milan Ivančev je sada član iranske ekipe ,,Samen Al Hojaj'' iz Mashhada, grada koji ima oko tri miliona stanovnika. Klub je protekle sezone bio drugi na tabeli nacionalnog rukometnog prvenstva Irana,a  sada želi prvo mjesto u Premijer ligi Irana i osvajanje Azijske lige prvaka, koja počinje u decembru. 

- Ekipa je dobra, trenira se super... Trener me je baš zavolio - kako igram. Moji prvi utisci ovdje u Iranu su fantastični i baš sam oduševljen kako ovdje sve izgleda i funkcioniše. Srcem sam i dalje u Zenici, gdje sam proveo više od tri divne godine, sa sjajnim momcima – saigračima i u gradu koga sam veoma zavolio... Sjetio sam se jedne izreke: jednom Zenica i ,,Čelik''  i uvijek u srcu Zenica i ,,Čelik''! Pozdravljam vas  sve  iz Irana! Mojim (na žalost sada bivšim saigračima), Upravi  i mojim prijateljima iz ,,Čelika'' čestitam na pobjedi u Brčkom i želim ostvajanje titule prvaka BiH  – javio je iz dalekog Irana Milan Ivančev, novi član ,,Samena Al Hojaja'' iz Irana. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)