29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Oktobar 2014 13:34

Održan Zenički polumaraton

Na ulicama Zenice danas je održan 2. zenički polumaraton i gradska trka koja je i ove godine okupila više desetina učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, SAD-a i Kine.           

Predsjednik Udruženja "Zenički maraton" Šemso ormanović je kazao kako je na ovogodišnjem takmičenju učešće uzelo više od 70 takmičara, te da je zahvaljujući takmičarima iz Kine, SAD-a i Hrvatske i ove godine maraton dobio međunarodnu vrijednost.

 

"Ovo nam je druga trka, a prošle godine smo imali zenički maraton pod nazivom GGM+ i bili smo prvi u historiji grada koji su organizirali nešto tako. Ove godine je interesovanje mnogo veće nego protekle godine. Imamo 25 učesnika za polumaraton i oko 50 učesnika za gradsku trku", kazao je Ormanović. Vizija organizatora polumaratona je da ovakvo takmičenje postane simbol grada Zenice. 

 

"Vizija nam je da ovo preraste u tradiciju grada i danas trčimo u tu čast jer je Zenica postala grad. Smatramo da jedan grad zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju jer ovo je svakodnevnica i stil života. Ovo nije trka za profesionalce, cilj nam je okupiti što veći broj običnih građana i da ovo postane dio Zenice koja je grad sporta", dodao je Ormanović. Na ovogodišnjoj trci učestvovati će i Liu Zhenguo koji je u poslovnoj posjeti Zenici, ali je nedjelju iskoristio za trčanje Glavnom gradskom magistralom.

 

"Došao sam iz Kine kako bi prisustvovao nekim poslovnim sastancima, ali danas sam odlučio da učestvujem na ovom maratonu i mnogo sam uzbuđen zbog ovoga. Sretan sam i nadam se dobrom vremenu", kazao je Liu. Za sve učesnike trke osigurane su medalje kao suveniri dok će najbrži osvojiti i novčane nagrade.


tekst i foto : Elmedin Mehić/Klix.ba

 

141019021.12 xl