Printaj ovu stranu
nedjelja, 19 Oktobar 2014 12:18

Čelik Junior poražen od Žepča

Sinoć je u sportskoj dvorani Bilmišće u Zenici odigrana utakmica drugog kola Prve rukometne lige FBIH između domaćina, škole rukometa "Čelik Junior" i gostiju iz Žepča. Prvo poluvrijeme je okončano 11:18, a kraj utakmice i konačni rezultat je bio 30:34 za goste iz Žepča.
 
Ekipa Čelik Juniora, a koja se uglavnom sastoji od dječaka iz omladinskog pogona je dobro otvorila sam susret zabivši dva gola. Međutim, određen broj tehničkih grešaka u nastavku je dovelo Žepče na veću prednost. "Žepče kao jako iskusna i dobra ekipa je iskoristila par naših grešaka, te kaznila golom, a što je nas dovelo na određen zaostatak. Drugi dio susreta je bio sasvim druga priča. Sa fantastičnom odbranom bukvalno su samo naši momci igrali i zabijali golove. Punih petnaest minuta naša škola nije primila gol, a u tom vremenskom periodu napravila seriju od 6:0. To je fantastičan podatak i ako izuzmemo tehničke greške dobijamo sasvim novu dimenziju susreta u kojoj smo mi bili bolji. Međutim, nakon punih 60 minuta rezultatska pobjeda je pripala gostima, a na kojoj im čestitamo."
 
Škola rukometa "Čelik Junior" je zadovoljna zalaganjem svoje ekipe, te će u narednom periodu raditi na ispravci tehničkih grešaka. "Vrlo smo zadovoljni igrom i zalaganjem, naročito u drugom dijelu susreta gdje smo pokazali da smo odlični i nezgodni protivnici. U nastavku ćemo raditi još više, te se nadamo pozitivnim rezultatima. "
 
Čelik Junior će u srijedu u sportskoj dvorani Bilmišće odigrati još jednu domaću, ali KUP utakmicu protiv Bosne Visoko, a u narednu subotu gostuju u Sanskom Mostu gdje će u sklopu trećeg kola Prve lige igrati protiv Sane 7.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)