Printaj ovu stranu
subota, 11 Oktobar 2014 21:31

Zmajevi: novi trening u Zenici

Nakon što su danasa stigli iz Kardifa, naši reprezentativci, uglavnom rezervisti i Miralem Pjanić i Senad Lulić, večeras su odradili trening u trening centru NS BiH u Zenici, na kojem nije bilo ni selektora Safeta Sušića.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

 

Trening vodili njegovi pomoćnici Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica, ali oni nisu i znali da se trebaju obratiti novinarima. Piplica je, zato, zamolio Pjanića i Lulića da obave zadaću prema javnosti, što su ova dvojica profesionalno i odradili.

 

-Kada pogledamo ove dvije utakmice, planirali smo, sigurno, da ćemo imati više bodova od jednog. Sinoćnji rezultat je dobar, ali ono što nas sve nervira je taj domaći poraz od Kipra. To nismo planirali i očekivali- ističe Lulić, koji dodaje kako se će bod iz Velsa uzeti kao realnost i spremiti se za Belgiju.

 

-Igramo kući, pred našom publikom, a mi kući gdje uvijek igramo na pobjedu. Tako će biti i protiv Belgije- kaže Lulić, koji dodaje da daju sve od sebe u svakoj utakmici, ali je nekada za pobjedu potrebna i sreća, koja nam sinoć nije bila naklonjena. Pjanić  ističe kako su, možda, i oni sami sinoć očekivqli više od boda, ali poslije igre protiv Kipra, smatra das u sinoć pokazali potpuno drugačije lice. -Pokazali smo drugačiju igru, borili smo se, imali svoje šanse, ali lopta nije htjela ući u gol. Domaći golman je dobro branio- ističe Pjanić. Predstoji nam da se spremimo za Belgiju, koja je puno jači protivnik, ali da smo i mi kvalitetan tim.

 

- Belgija ima, možda, i najjači tim i favorit su naše grupe. Ali, cijela ekipa želi pozitivan rezultat. Ići ćemo na pobjedu, ali vidjet ćemo i kako će se utakmica odvijati, šta će se desiti. Loše bi bilo da ne uzmemo i makar bod- kaže Pjanić. Protiv KIpra smo, ističe, odigrali, možda, i najlošiju utakmicu pod vodstvom Sušića, ali da ima još dosta bodova u igri i da možemo izboriti direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. - Pokazali smo u Velsu da je ekipa dobro reagovala. Ali, trebamo već od ponedjeljka početi osvajati bodove, po mogućnosti sva tri- kaže Pjanić.

 

Naši će sutra u 17 sati trenirati na Bilinom polju, gdje će pola sata ranije odražti i presicu, dok Belgijanci u Zenicu stižu u 13 sati. Oni će svoju presicu održati u 18 sati, nakon čega će I oni trenirati na Bilinom polju.

 

V.B./Avaz

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

Posljednje od

Povezani članci (by tag)