20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 08 Oktobar 2014 18:02

Spahićeva povreda je ozbiljnija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. protiv Velsa.


Selektor naše reprezentacije Safet Sušić smatra da je i pored velikog broja povrijeđenih igrača naša reprezentacija favorit u Velsu.

''Momci su ozbiljno radili, sutra imamo još jedan trening u Velsu, imali smo nekoliko povrijeđenih igrača, ali i pored svega možemo sastaviti dobru reprezentaciju koja će napraviti dobar rezultat u Velsu'', kazao je Pape, te se potom osvrnuo i na povredu Emira Spahića.

''Spahić je sinoć došao kod mene i razgovarali smo pola sata. Istina je da je došao sa povredom leđa i istina je da ga je naš doktor pregledao i istina je isto tako da su ljudi iz Leverkusena insistirali da on ne igra ovu utakmicu. Poznavajući njega da je dosta puta dolazio bolestan, mislio sam da će tako biti i ovaj put, ali sada je ozbiljnije i nećemo računati na njega protiv Velsa. Otputovao je danas za Minhen, vidio sam da je razočaran, htio je da igra, ali zdravlje je najbitnije. Imam četiri igrača koji mogu igrati na stoperu, to su Šunjić, Vranješ, Hadžić i Bešić, pa ćemo vidjeti. Nisam odlučio, ima vremena''.
Naš selektor smatra da se neće biti potrebno posebno koncetrisati na najskupljeg igrača svijeta Garetha Balea, te da će Vels imati mnogo više problema sa našim igračima nego mi sa Baleom.

''Druga utakmica protiv Belgije me ne interesuje još uvijek. Jedina prednost Velsa u odnosu na nas je to što igraju na svom terenu. Imaju najskupljeg igrača svijeta, vidjeli smo koliko im znači, moramo uraditi sve kako bi ga zaustavili, ali i oni moraju uraditi sve kako bi nas zaustavili. Sastavićemo mi dobru ekipu, ali fudbal je čudna igra, a ja sam optimista. Igraće i Džeko i Ibišević jer ja sam rekao da idemo gore da pokušamo slaviti. Ne treba biti naivan, ne treba ostavljati prostora Baleu koji je najbrži igrač na svijetu. Imaće oni puno više problema sa našim igračima nego mi sa njim. Neće imati striktnog čuvara jer je on igrač koji je slobodan. Neću da žrtvujem nijednog igrača, a jedini fudbaler koji bi ga mogao zaustaviti je Bešić kojega gubimo u našem napadu onda''.

Za kraj Sušić se dotakao i debitanata u ekipi koji vjerovatno neće dobiti šansu u ovako važnoj utakmici.

''Ne vjerujem da bi smo napravili uslugu nekom od mladih fudbalera stavljajući ga u ovako jednu tešku utakmicu. Vršajević će biti u kombinacijama za ovaj susret, nije ništa ozbiljno''.

scsport.ba

 

POGLEDAJ FOTO GALERIJU