28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Oktobar 2014 17:59

Predstavljen novi ŠSŠ NK Čelik

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press bio je predstavljanje novog šefa stručnog štaba (ŠSŠ) nogometnog kluba Čelik.


Prisutnim novinarima obratili su se: Senad Sarajlić, predsjednik UO kluba, Milomir Odović, novi šef stručnog štaba NK Čelik, te Nizah Hukić i Elvedin Beganović, dosadašnji treneri, koji su vodili Čelik od početka sezone. Prisutan je bio i v.d. direktor NK Čelik, Muamer Islamović.

Predsjednik Sarajlić je napravio presjek stanja u klubu u zadnje tri godine, od kada je na on na čelu kluba.
Iznio je dosta problematike na koju je nailazio, od finansijskih problema (dugovanja bivšim igračima-Dario Purić, Phil Jackson), pisanja pojedinih medija (neargumentovane objave u vezi dolazaka u Čelik ne saslušavši i drugu stranu u vezi navedenog), rada Skupštine kluba, rezultatskih kriza i drugog.
U vezi dolaska u klub Milomira Odovića, Sarajlić je, pored ostalog izjavio:
„Kao i prethodna dva trenera koja su vodila Čelik u dosadašnjem dijelu sezone, Nizah Hukić i Elvedin Beganović,  a nisu uspjeli ostvariti dobre rezultate, i novi šef će imati moju apsolutnu podršku. Do sada smo radili kao jedan tim, a nadam se da ćemo tako djelovati i u nastavku sezone sa Odovićem na klupi. Bio sam u dilemi da li da ja sam odstupim ili da dovedem i trenera, ali moj karakter mi ne dozvoljava da odstupim, jer želim da se borim zajedno sa Čelikom da se vratimo na pobjedničke staze. U opticaju za šefa stručnog štaba bilo je nekoliko imena. Ja sam lično zvao Admira Smajića, sa kojima već duže vremena imamo kontakt, ali on je preuzeo Sion. Takođe, zvao sam Darka Nestorovića koji se zahvalio na ponudi, jer ima velike planove u prijedorskom Rudaru. Takođe, u kombinaciji je bio i Ermin Šiljak, bivši reprezentativac Sloveninije, sa kojim smo imali kontakt, ali nismo željeli rizikovati probleme sa radnom dozvolom. Još bih dodao kako je već početkom septembra uplaćen dug za Jacksona, a vratili smo i ranije dugove Dariju Puriću, kojem smo morali uplatiti 150 hiljada maraka. Što se tiče trenutnog igračkog kadra, svi igrači imaju redovna primanja, niti jednom igraču ne dugujemo ništa. Svi koji su došli u klub, dobili su avgustovsku plaću-” kazao je Senad Sarajlić, predsjednik Upravnog odbora kluba.

Novi šef stručnog štaba, Milomir Odović, pored ostalog je izjavio:
„Za mene je dolazak u Čelik veliki izazov. Ja sam svjestan da preuzimam klub u nepovoljnoj situaciji, kako zbog rezultata, tako i zbog trenutne situacije na tabeli na kojoj se Čelik nalazi. Danas ću vidjeti kakvo je stanje sa igračkim kadrom, jer je ovaj tim za mene nepoznanica. Znam da je Čelik veliki klub i siguran sam da zaslužuju bolju poziciju na tabeli. Neće biti lako, ali sam uvjeren da svi zajedno možemo doći do onoga što zadovoljava i Čelik i Zenicu. Imamo ambicije da što prije izađemo iz ove opasne zone, te da pokušamo sastaviti kostur tima, ili za drugi dio sezone, ili za sljedeću godinu. Ja sam poznat kao trener koji ima velike zahtjeve za igrače, i oni će morati da se priviknu na teži rad, tj. na moje uslove”– kaže Odović.

Još uvijek nije odlučio ko će činiti njegov stručni štab, a to će odlučiti iduće sedmice.
Nastojati će od ovog tima Čelika izvuči najbolje i kako kaže, „dobro će mu doći reprezentativna pauza, koja slijedi, jer će imati deset dana da se dobro uvjeri u trenutnu formu svih igrača. Također, želja mu je da igrače podigne na psihičkom planu i krenuti dalje“.

Za kraj su treneri, koji su u dosadašnjem dijelu sezone vodili Čelik, Nizah Hukić i Elvedin Beganović, poželjeli dobrodošlicu Odoviću, te mu se stavili na raspolaganje u narednom periodu, dok ne bude imao potpuni uvid u tim sa kojim raspolaže.

Ponešto iz biografije Milomira Odovića:
Milomir Odović je rođen 1955.godine u Ilijašu, Bosna i Hercegovina i bosanskohercegovački je nogometni trener. Karijeru je započeo kao nogometaš u Ilijašu. Kao mladi talenat prelazi u FK “Željezničar” iz Sarajeva 1974. godine. Odigrao je 230 ligaških utakmica i postigao 22 gola za klub u kojem je igrao 11 godina. Poslije profesionalne karijere postaje trener. Radio je kao trener u FK Željezničar do sezone 2003/2004. Nakon odlaska iz Željezničara radi kao trener u FK “Slavija” sa kojom ostvaruje najveći uspjeh u istoriji kluba osvajanjem trećeg mjesta u Premijer ligi u sezoni 2006/2007. i plasmanom u Intertoto kup.
Bio je trener kakanjskog Rudara, gradačačke Zvijezde, GOŠK-a, Veleža, Slavije…

E. Imamović za Zenicablog