29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Oktobar 2014 12:32

Press: Odović na čelu Čelika

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 10. kola u sezoni (2014/2015) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Olimpic iz Sarajeva. Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u nedjelju 05.oktobra 2014.godine, u 15,30 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, v.d. šefa stručnog štaba (ŠSŠ) Čelika i Adi Adilović, golman i kapiten ekipe Čelika. Na početku pressa v.d. ŠSŠ Elvedin Beganović  osvrnuo se visoki poraz od Olimpica (0:4) u osmini finala Kup-a u Sarajevu od prije dva dana. Kaže da je ovo bila najgora Čelikova igra i da su svi zakazali u Sarajevu.


„Situacija je izuzetno teška, bila je teška i prije par kola, a iz utakmice u utakmicu je sve gora i gora. Poraz u Sarajevu protiv Olimpica nas je poljuljao i sada ćemo ponovo igrati sa njima na Bilinom Polju. U Sarajevu smo odigrali jednu od najlošijih utakmica i nadam se da to neće ponoviti u nedjelju. Na koji način ćemo pokušati pobijediti Olimpica, to će biti teško, ali dat ćemo sve od sebe. Moramo tri puta bolje igrati nego u Sarajevu kako bismo bilo šta napravili. Olimpic je favorit i u nedjelju. Nakon ovih 0:4 ostavili su nas u šoku. Sada je najvažnije da pokušamo psihološki ekipu oporaviti“, kaže Elvedin Beganović koji je nakon ostavke Nizaha Hukića, od prošle nedjelje bio v.d. šefa stručnog štaba NK Čelik..


U vezi sastava ekipe za duel sa Olimpicom Beganović kaže da zbog tri žuta kartona neće igrati Vernes Selimović, dok je zbog povrede izvan konkurencije i Alen Dedić. Prisutnim novinarima obratio se i golman Adi Adilović. On je, između ostalog, izjavio:


„Nama igračima samo može biti kazna da igramo utakmicu protiv protivnika koji nam je prije dva dana nanio tako težak poraz gdje su nam dali četiri gola i ostavili nas bez ispaljenog metka. Olimpic je sigurno jedna od najjačih ekipa u ligi što su i pokazali. Sama činjenica da protiv takve ekipe imaš imperativ pobjede na domaćem terenu, pokazuje u kakvoj smo situaciji. Ostaje nam samo to da u glavama pokušamo se promijeniti i shvatiti da ovo što smo do sad uradili nije urađeno na dobar način i da pokušamo izvući najbolje iz naredne utakmice", kazao je Adilović, te posebno istakao:


Mi igrači smo isključivi krivci za situaciju. Doveli smo se u jako tešku situaciju, koja na dolikuje klubu renomea Čelika. Ne znam može li gore. Ali moramo se izvući. Teško je bilo što obećati. Obećavali smo i prije, a evo gdje smo sada. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe“, rekao je između ostalog Adi Adilović, kapiten NK Čelik.

 

Današnja presica na Bilinom polju održavala se istovremeno dok je uprava dogovarala saradnju sa Milomirom Odovićem, pa je na kraju press konferencije v.d. direktora, Muamer Islamović, predstavnike medija informisao da će se danas u 14,15 sati održati predstavljanje novog trenera Da konstatujemo, Čelik još nije osjetio slast pobjede na domaćem terenu u ovoj sezoni. U proteklih 9 kola Zeničani su zabilježili jednu pobjedu (Protiv Mladosti iz Velikih Oboraca u Bijeljini sa 2:1), četiri neriješena rezultata i četiri poraza. Zauzimaju 13.mjesto na tabeli sa 7 bodova.

 

E. Imamović za Zenicablog