29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Oktobar 2014 18:02

Foto: debakl Čelika na Otoci

Danas su na stadionu Otoka svoj susret osmine finala Kupa BiH odigrali Olimpic i Čelik. Slavili su domaći rezultatom 4:0 i tako stigli na korak od plasmana u četvrtfinale Kupa BiH. Od samog starta meča domaći su igrali bolje a već u osmoj minuti su propustili prvu priliku. Nakon ubačaja Merajića najbolji strijelac Olimpica Danijal Brković, šutira glavom preko gola.

 

U 23. minuti domaći su poveli. Muharemović je oboren u kaznenom prostoru Čelika a sudija je dosudio jedanaesterac. Siguran za 1:0 bio je Sulejman Smajić. Nakon gola Olimpic je nastavio sa napadima a u 35. minuti nova lopta je završila u mreži Adija Adilovića. Brković je sjajno proigrao Pandžu koji pogađa za 2:0. Samo dvije minute kasnije ponovo je Pandža bio u prilici ali je Adilović bio siguran. Do kraja prvog poluvremena još jedna lopta je završila u golu Čelika. Sjajan pogodak postigao je kapiten Vukova, Veldin Muahremović.

  

U nastavku meča domaći su nastavili tamo gdje su stali pa je u 60. minuti Adilović ponovo morao u gol po loptu. Veldin Muharemović je postigao još jedan lijep pogodak. Ovoga puta kapiten Vukova je pogodio iz slobodnog udarca. Do kraja meča domaći su sačuvali prednost i tako stigli na korak do plasmana u četvrtfinale Kupa BiH.

 

OLIMPIC: Oštraković, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović (Gojak), Pandža, Smajić (Hugo Alexandrinho), Bogičević, Subašić, Gligorov, Handžić (Čomor).

ČELIK: Adilović, Kazazić, Dedić (Osmanagić), Alispahić (Đelmić), Selimović, Kojić, Simić, Bureković, Pezer, Mišić, Bašić.


KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU


Rezultati prvih susreta osmine finala nogometnog Kupa BiH:

- utorak:
Sloga (Lj) - Zrinjski 2:3

- srijeda:
Rudar Prijedor - Borac 0:1 
Metalleghe Jajce - Mladost Velika Obarska 0:0 
Mladost Doboj Kakanj - Zvijezda 0:1 
Olimpic - Čelik 4:0 
Velež - Vitez 2:0 
Široki Brijeg - Željezničar 2:0
Sarajevo - Travnik 4:0

Uzvratni susreti na rasporedu su 22. oktobra.

txt: SC.sport

foto: J. Hadžić