28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Septembar 2014 16:59

Jesenji ARG UKT Kup Zenica

Održan je JUBILARNI 10. JESENJI ARG UKT KUP „ZENICA 2014“.  Takmičenje je održano na lokalitetu Smetova oko 10 km od Zenice, na nadmorskoj visini od 800 do 1000 m.Bez obzira na tmurno subotnje jutro, ekipa radio kluba Zenica je sa radošću dočekala takmičare i goste koji su se već od ranih jutarnjih sati počeli okupljati na Smetovima.



Glavni sudija Edber Tahmiščija E75DTE se pobrinuo da staza bude postavljena na vrijeme i da takmičenje prođe što je bolje moguće. Predrag Barašin i Harun su bili posade na predajnicima, dok je Slavoljub Vasić E77AB sa Filipom Paštrovićem E72PF bio sudija na startu, a Maja Omerbegović E75YL i Korugić Vejsil - Kemo su bili sudije na cilju. Alem Raković E70RA i Filip E72PF su odradili AOP.Sejad Sejmen E76Z je dočekivao goste koji su čitav dan pristizali na Smetove, a u međuvremenu je i HQ ekipa održala svoj sastanak na Smetovima.

Dok su takmičari polako stizali na cilj, Alen Ruvić E71AR i Hrvoje Hrgić - Grga su obavili potrebne radnje da bi ručak i topli čaj dočekali takmičare i goste. Magla je otišla sa Smetova, te omogućila svima da uživaju u jednom lijepom sunčanom jesenjem danu.Od početka do kraja takmičenja, Ibrahim Avdić E71AB je sa kamerom nastojao uhvatiti što više zanimljivih kadrova sa Smetova, te je sa kolegama napravio zanimljiv izvjetaj sa Smetova koji je prikazan u večernjim vijestima na Radio televiziji Zenica. Reportažu sa Smetova možete pogledati u 5:33 minuti RTVZE vijesti od 27.9.2014. 

Na ovogodišnjem, jubilarnom 10. JAUKu učestvovalo je 28 takmičara, a najbolji u ekipnoj konkurenciji su bili takmičari iz radio kluba Drina Goražde E71EEE, te im ovom prilikom još jednom srdačno čestitamo. Takmičarska ekipa radio kluba Zenica je bila u sastavu Enes Šarić E72ES, Marko Bonić E77MM, Semir Baždalić i Mirza Spahić E78ZE, i ekipno je zauzela treće mjesto. Sponzori ovogodišnjeg Jubilarnog 10. JAUK-a su bili Zeničko-Dobojskog kanton i BH Telecom. Zahvaljujemo se svim takmičarima i gostima koji su svojim dolaskom na Smetove uveličali jubilarni 10. Jesenji ARG UKT kup, i nadamo se da su uživali u druženju i prirodi Smetova.

Maja Vasic E75YL