Printaj ovu stranu
nedjelja, 28 Septembar 2014 00:04

Košarkaški Zmajevi 11. u Evropi

Seniorska košarkaška reprezentacija BiH prema najnovijoj listi FIBA Europe nalazi se na 11. mjestu, piše basket.ba. Najbolji plasman BiH u historiji osigurava odlazak na Eurobasket 2015 iz 3. jakosne skupine.

 

Jakosne skupine za Eurobasket 2015: I - Francuska, Litvanija. Španija, Hrvatska II - Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska III - Grčka, Latvija, BiH, Turska IV - Italija, Poljska, Belgija, Makedonija V - Njemačka, Izrael, Češka, Gruzija VI - Rusija, Holandija, Island, Estonija Board Fiba Evrope je potvrdio zemlje domaćine za Eurobasket 2015 Francusku, Hrvatsku, Latviju i Njemačku te dozvolio domaćinima da izaberu jednu reprezentaciju gosta koju žele u svojoj zemlji za vrijeme EP.

 

Kako su Francuzi izabrali Finsku, Hrvati - Sloveniju, Nijemci - Tursku a Latvijci - Litvaniju s obzirom da se BiH nalazi u istoj jakosnoj skupini sa Turskom i Latvijom onda ostaje da će BiH Eurobasket 2015 igrati u Francuskoj sa Francuzima i Fincima u grupi ili Hrvatskoj sa Hrvatima i Slovencima. Žrijebanje i raspored grupa ostalih učesnika FIBA je predvidjela za novembar mjesec kada ćemo vidjeti da li putujemo u Francusku ili Hrvatsku i ko su nam ostali protivnici na Eurobasketu 2015

Posljednje od

Povezani članci (by tag)