16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Septembar 2014 03:51

U17 tim BIH u Crnoj Gori

 Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-17) stigla je u Crnu Goru gdje će danas i sutra - 23. i 24. septembra odigrati dva prijateljska susreta s odgovarajućim selekcijama Crne Gore i Makedonije.  Selektor bh. kadeta Sakib Malkočević kazao je da će to biti posljednja provjera pred oktobarske  kvalifikacije za evropsko prvenstvo. 

- Idemo u Crnu Goru da izaberemo osamnaest igrača koji će nastupati u kvalifikacijama. Igraćemo protiv ekipa koje dobro poznajemo i svi će imati priliku da se nametnu - rekao je selektor Sakib Malkočević. U ekipi neće biti Gavrića, Mustafića i Hadžića, koji nisu dobili dozvolu od svojih klubova da se pridruže ekipi, jer nije UEFA termin.


Utakmica protiv  Crne Gore igra se u utorak u 16 sati u Petrovcu, dok je susret s Makedonijom na programu u srijedu, 24. septembra u 16 sati u Baru. Na kvalifkacionom turniru, koji će se od od 23. do 28. oktobra održati u Belgiji, kadeti BiH u okviru Desete grupe igrat će se selekcijima Švicarske (23. oktobra), Belgije (25. oktobra) i Azerbejdžana (28. oktobra).  U naredni krug kvalifikacija plasirat će se dvije najbolje ekipe iz 13 grupa, te pet najboljih trećeplasiranih selekcija.