Printaj ovu stranu
petak, 12 Septembar 2014 23:06

Ragbi kurs za trenere

Ragbi savez Bosne i Hercegovine, uz pordšku Olimpijskog komiteta BiH i Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora, organizovao je u Bihaću 19-24.08.2014. godine IRB/Rugby Europe kurs za trenere, level II. 


Ovo je već drugi put da Olimpijska solidarnost pruža podršku Ragbi savezu BiH u cilju razvoja vlastite strukture i stvaranja platforme za razvoj ragbija u Bosni i Hercegovini. Podsjećamo da je Ragbi savez BiH, uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, prvi Savez koji je ostvario saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i od Olimpijskog fonda solidarnosti dobio podršku za razvoj ragbija u BiH.

IRB licencirani edukatori John O’Neill i novozelanđanin Lofty Stevenson su u Bihaću održali šestodnevni kurs kojem je prisustvovalo12 polaznika koji su prošle godine uspješno završili kurs za trenere, "Level I".

Douglas Langley, IRB menadžer razvojnog centra za Evropu je izrazio zadovoljstvo da je Ragbi savez BiH uz podršku Olimpijskog komiteta BiH po drugi put uspio da ostvari saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i nastavi uspješnu sardnju što, do ovog momenta, nije pošlo za rukom još ni jednom Savezu.

Predsjednik Ragbi saveza BiH Semir Mahić je izrazi svoje zadovoljstvo što je nastavljena  dobra saradnja Ragbi saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH bez čije podrške ne bi uspjeli realizovati ovaj projekat.

Linkovi:

http://www.rugbyeurope.eu/article-656.htm
http://zeragbi.blogspot.com/2014/09/irbrugby-europe-level-2-accreditation.html
http://www.rugby.ba/irbrugby-europe-level-2-accreditation-course/

Posljednje od

Povezani članci (by tag)