20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 Septembar 2014 00:27

MUP: Bez incidenata i problema

U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kipra, koja je odigrana dana 09.09.2014. godine u Zenici.

 

Na sastanku je izvršena detaljna analiza aktivnosti koje je Uprava policije sprovodila na obezbjeđenju naznačene utakmice, te je utvrđeno da prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice, na području grada te na stadionu, nisu zabilježeni izgredi niti ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju.

 

Ovo je, kako je zaključeno, potvrda i rezultat visokog nivoa profesionalizma i obučenosti policijskih službenika, potvrda jednog ozbiljnog i planskog pristupa naznačenim aktivnostima, te značajnog uspjeha u planiranju, koordiniranju i postupanju svih angažovanih službenika.

 

Ovom prilikom naglašavamo iskazani profesionalizam ne samo naših službenika nego i naših kolega iz drugih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova: Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona, kao i pripadnika agencija i službi koje su u okviru svojih nadležnosti doprinjele stvaranju pretpostavki za sigurno odigravanje ove utakmice.

 

Posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama naših službenika te korektnim i sportskim ponašanjem i navijanjem dali posebnu dimenziju ovom sportskom događaju.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA