16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Septembar 2014 23:09

RK Čelik-RK Konjuh petak u 19h

U CABARET CLUBU BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA U ZENICI, održana press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press je derbi utakmica 2. kola muške rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojem je RK Čelik domaćin ekipi RK Konjuh iz Živinica, te predstavljanje kluba u novoj sezoni. Utakmica RK Čelik – RK Konjuh na rasporedu je u petak 12.09.2014.god.u 19 sati u Areni Zenica.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Milanko Savčić, šef stručnog štaba RK Čelik, te rukometaši RK Čelik, Aldin Mehinović-Čupo i Dino Zvekić.

U uvodnom dijelu, predsjednik Škrbić je, između ostalog, predstavio klub u novoj sezoni:

-ciljevi kluba su prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja, osvajanje Kupa BiH, te plasman u prvenstvu na mjesto koje vodi na evropsko takmičenje.

-ekipa Čelika je tim za visoke domete, jer ima „dugu klupu“ i za svaku poziciju po dva dobra igrača.

-maksimalan rad sa 2 treninga dnevno-potpuna profesionalizacija.

-potpisan sporazum sa RK Vitez o razmjeni igrača i dogovor stručnih štabova o saradnji. Plod te saradnje je dolazak u Čelik  Antonija Magerla, pivota i Rinne Marosa, golmana.

Za uzvrat Čelik je dao neke igrače u Vitez na sticanje iskustva.

- u naredne tri utakmice (RK ,,Konjuh'' u Zenici, RK ,,Vogošća'' u Vogošći i RK ,,Bosna'', Sarajevo  u Zenici) mi moramo ,,uzeti'' 9 bodova-, kaže Škrbić.

-u prodaji su i godišnje-sezonske ulaznice i cijene su veoma prihvatljive i one iznose:

VIP karte 50 KM, obične karte 30 KM, te penzionerske 15 KM-ističe Škrbić.

-za utakmicu u petak, Škrbić je najavio dolazak učenika iz Prve gimnazije i KŠC Zenica, te predstavnike iz firmi RM LH, Cimos i Prevent.

 

Novi šef stručnog štaba, Milanko Savčić, osvrnuo se na nenadani poraz u 1.kolu u Dervnti (23:28), te na narednu utakmicu protiv ekipe RK Konjuh iz Živinica:

-Išli smo na sigurnu pobjedu u Derventi. Imamo bolju ekipu od  RK  ,,Dervente'' koja nam je,,opalila šamar'' i upozorila da i ostale ekipe iz Premijer ligi igraju dobar rukomet. Ne mogu biti nezadovoljan zalaganjem i borbenošću većine mojih igrača, osim možda nekih najiskusnijih, koji ili će poštovati moje sugestije sa klupe i igrati disciplinovano, odnosno promijeniti odnos prema igru kao kolektivnom sportu, ili će ,,letjeti'' iz ekipe. Mi nemamo vremena za kukanje, jer već u petak imamo otvaranje prvenstva pred domaćom publikom, protiv jake ekipe ,,Konjuha'', gdje kiksa apsolutno ne smije biti i gdje ništa drugo ne dolazi u obzir osim naše sigurne pobjede- kaže Savčić.

 

On kaže da u Čeliku imaju dovoljno igrača, da su održali blizu 50 treninga od početka priprema. Očekuje stopostotnu borbenost, što će dati i rezultate, jer, kako kaže, Zenica zaslužuje da ima dobrog Premijerligaša i u samom vrhu lige. Optimista je u narednoj utakmicu protiv Konjuha u Zenici.

 

Smatra da im je sarajevska Bosna najveći rival, ali nakon što su poraženi u 1.kolu u Vogošći, znači može se sa njima igrati ravnopravno. Pojačanja Čelika u novom prvenstvu dolaze iz RK Maglaj, a to su Aldin Mehinović-Čupo i Dino Zvekić.  U ovom derbiju obećavaju borbenost, dobru igru i pobjedu, te da se izdignu iznad trenutne situacije nakon poraza u prvom kolu u Derventi, jer Zenica, kako rekoše, zaslužuje da ima prvaka BiH.  Obojica kažu da su dobro primljeni u novom klubu i da je atmosfera u ekipi odlična. Pozivaju navijače da ih bodre i podrže i da zajedno proslave pobjedu.

 

Utakmica Čelik –Konjuh, na rasporedu je u petak, 12.septembra 2014.godine u Areni  Zenica, sa početkom u 19 sati. Iz kluba zahvaljuju što plačanjem ulaznice pomažu RK Čelik

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u petak u gradsku ARENU i da podrže rukometaše RK "Čelik"  u ovom derbiju kola.

 

E.Imamović za Zenicablog