28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Septembar 2014 22:43

Predstavljanje zeničke ekspedicije

Udruženje za podršku i razvoj planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” za svoje članove i zainteresirane građane,  upriličilo je još jedno zanimljivo druženje, u ciklusu edukativnih sadržaja u vezi sa planinarenjem. 

 

Ovaj put, pred punim amfiteatrom Politehničkog fakulteta u Zenici, organizirano je predstavljanje „Prve zeničke ekspedicije na Mont Blanc ‘Imamo mali san, zove se Zenica- Mont Blanc'“. Prezentaciju su otvorili članovi Upravnog odbora Udruženja, Alexandra Domuz i Haris Adilović, pozdravivši sve prisutne, da bi potom svi prisutni, na dostojan način, odali počast petorici nastradalih rudara rudnika Raspotočje.

 

Upriličeno je i prikazivanje polusatnog dokumentarnog filma “Imamo mali san zove se Zenica-Mont Blanc”, tokom kojeg su prisutni u amfiteatru mogli vidjeti djelić onog što su tokom ekspedicije doživjeli Sukejna Čaplja, Sanjin Smriko, Ermin Skender, Semir Šatorović, Almir Medanović i Muhammed Čaplja.

 

Nakon filma, posjetiocima su se obratili učesnici ekspedicije, te su odgovarali na njihova pitanja i pričali o impresijama i angedotama sa uspona na najviši vrh Zapadne Evrope.

 

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ će i ubuduće nastaviti organizirati edukativna druženja, te svojim članovima i drugim zainteresiranim predstavljati zanimljive ličnosti iz svijeta planinarstva.

 

Autor : Alexandra Domuz/Vedro.ba