29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Septembar 2014 02:57

Kiprani: BIH je favorit

Selektor fudbalske reprezentacije Kipra Pambos Christodoulou izjavio da je BiH favorit u kvalifikacionom meču za plasman na EURO 2016 u Francuskoj, ali i izrazio nadu da će njegovi igrači uspjeti ostvariti dobar početak kvalifikacionog ciklusa. Reprezentacija Kipra će u 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici igrati prvu utakmicu Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv domaće selekcije BiH, a prije posljednjeg treninga je na stadionu u Zenici održana konferencija za novinare. Novinarima se obratio selektor Christodoulou, koji je istakao da u sastavu Kipra igraju igrači iz domaće lige i da zasiguno nemaju iskustva koje imaju reprezentativci BiH. On je kazao da je tim obnovljen i da dobrom igrom žele zaslužiti respekt evropske fudbalske javnosti.

 

Kazao je također da će tek nakon posljednjeg treninga odrediti početnu jedanaestorku, kao i taktiku sa kojom će se suprotstaviti izabranicima bh. selektora Safeta Sušića.

“Bez obzira na rezultat utakmice, reprezentaciji BiH želimo sreću u kvalifikacijama. Želja nam je da BiH i Kipar iz naše grupe izbore nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj”, zaključio je selektor Christodoulou. Konferenciji je prisustvovao i kapiten kiparske reprezentacije Constantinos Makrides, koji je naglasio da će igrači slušati selektorove upute i dati svoj maksimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat sutra u Zenici. BiH i Kipar se za plasman na na EURO 2016 bore u Grupi B, a sa njima u grupi su još i Belgija, Izrael, Wales i Andora. Reprezentacija Kipra će u 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici igrati prvu utakmicu Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv domaće selekcije BiH.