23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Septembar 2014 01:45

RK Čelik: idemo dalje

Premijer rukometna liga BiH  za sezonu 2014/2015 zvanično je startovala proteklog vikenda (05/06. septembra 2014.god.). Zeničkog Premijerligaša, RK Čelik, sa klupe će  predvoditi Milanko Savčić, za razliku od prošle sezone kada je trener bio Zdenko Antović. Premijerni nastup u novoj sezoni elitnog rukometnog takmičenja u BiH, rukometaši Čelika imali su u Derventi, za koju sada brani prvi golman Zeničana u prošloj sezoni, Dragan Starčević.

O nastupu Čelika u prvom kolu dobili smo Izvještaj od RK Čelik, koji vam prenosimo u cjelosti:

„U prvom kolu Premijer rukometne lige BiH rukometaši ,,Čelika'' su izgubili utakmicu u Derventi protiv istoimenog kluba (Derventa - Čelik 28:23, poluvrijeme 12:12). Bila je to dobra rukometna predstava u kojoj je solidna ekipa ,,Dervente'' uz više volje i želje izvojevala važnu pobjedu, protiv igrački jačeg ,,Čelika''. ,,Čelik'' je čitavo vrijeme utakmice bio ravnopravan takmac domaćoj ekipi, tako da je poluvrijeme završilo neriješeno (12:12), a još u 57. minuti je bilo jedan gol razlike za rk ,,Derventu'' (23:22). U posljednjih nekoliko minuta desio se nagli preokret u rezultatu, tako da je ,,Čelik'' izgubio ipak sa nerealnih pet golova razlike. 

 

-Išli smo na sigurnu pobjedu u Derventi! Imamo bolju ekipu od  RK  ,,Dervente'' koja nam je,,opalila šamar'' i upozorila da i ostale ekipe iz Premijer ligi igraju dobar rukomet. Ne mogu biti nezadovoljan zalaganjem i borbenošću većine mojih igrača, osim možda nekih najiskusnijih koji ili će poštovati moje sugestije sa klupe i igrati disciplinovano odnosno promijeniti odnos prema igru kao kolektivnom sportu, ili će ,,letjeti'' iz ekipe. Mi nemamo vremena za kukanje, jer već u petak imamo otvaranje prvenstva pred domaćom publikom, protiv jake ekipe ,,Konjuha'', gdje kiksa apsolutno ne smije biti i gdje ništa drugo ne dolazi u obzir osim naše sigurne pobjede!– govori trener Čelika Milanko Savčić. 


U ekipi ,,Čelika'' impersionirala je borbenost Aldina Mehinovića, koji se iako povrijeđen sa izuzetno bolnim grimasama na licu žestoko borio za svaku loptu. Prolaznu ocjenu u ovoj utakmici mogu dobiti prije svih još dokazani borac na terenu Boško Jolović, zatim Semir Memić i Milan Ivančev. 

 

Bivši golman  ,,Čelika'' Dragan Starčević koji se nakon pet godina od ove sezone  nalazi na  golu RK ,,Dervente'' odnio je prevagu nad novim golmanom ,,Čelika'' Jasminom Hadžihasićem (došao iz ,,Krivaje'', Zavidovići). Naime, Starčević je imao 16 odbrana (odbranio 3 penala  dva Kadiću, a jedan Aldinu Begagiću, a Hadžihasić 11 odbrana (jedan penal).

Nakon promašaja Kadića i Begagića – 6 golova iz penala uspješno je realizovbao Boško Jolović. 

 

U ekipi ,,Dervente'' odličan je bio bek Spasoje Pekić (8 golova) i Zvjezdan Sibinčić (5 golova).

Sve oči ,,Čelika'' su sada uprte na petak 13. septembar, kada u Zenicu dolazi vječiti rival crveno-crnih - ekipa ,,Konjuha''.

Pozivamo našu vjernu publiku da u što većem broju dođe u petak u Gradsku arenu i bodri nas do prve domaće pobjede! U svoje i ime mojih saigrača garantujem veliku borbenost, a ako treba  ja ću ,,igrati i bez noge'' – ali pobjediti moramo!  – riječi su Aldina Mehinovića, sjajnog ,,,Čelikovog''  pojačanja u ovosezonskom prelaznom roku.

Predsjednik kluba Pane Škrbić ističe:

 

-Bićemo strpljivi još par utakmica, a već u naredne tri utakmice (RK ,,Konjuh'' u Zenici, RK ,,Vogošća'' u Vogošći i RK ,,Bosna'', Sarajevo  u Zenici) mi moramo ,,uzeti'' 9 bodova. Imamo najbolju ekipu u Premijer ligi, čak po najmanje dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji  i mi jednostavno mora da ,,meljemo'' sve pred sobom. Ako se to ne desi, uslijediće ,,šok'' terapija... – kaže Škrbić.

U DERVENTI SU ZA RK ,,ČELIK'' NASTUPILI: Tufekčić, Ivančev (2), Dervenčić, Mehić, Memić (1), Kadić (1), Mujanović (3), Bevrnja, Hadžihasić (11 odbrana), Mehinović (3), Begagić (2), Zvekić, Martić (2), Jolović (7 – 6 iz penala), Begović, Duvnjak (2). (Trener: Milanko Savčić). 

Utakmica protiv ,,Konjuha'' igra se 13. septembra sa početkom u 19 sati u Gradskoj areni Zenica“.-obavještavaju iz RK Čelik.

 

Donosimo i sve rezultate 1.kola:

Premijer liga BiH za rukometaše, 1. kolo:

Derventa – Čelik 28:23

Bosna Visoko – Zrinjski 27:23

Krivaja – Izviđač 25:30

Gračanica – Lokomotiva 36:27

Sloboda – Prijedor 28:25

Konjuh – Gradačac 25:18

Vogošća – Bosna Sarajevo 27:22

 

E.Imamović za Zenicablog