29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Septembar 2014 02:06

Rukomet: Čelik ide u Derventu

IZ RK ČELIK - Prvo kolo u subotu (6. septembra) u Derventi. U subotu 6. septembra kreće prvo kolo  Premijer lige BiH. Rukometaši ,,Čelika'' gostuju u Derventi, protiv odlične istoimene ekipe RK Derventa.


- Spremni smo za prvi prvenstveni okršaj i u Derventu gdje idemo po tri boda!  Osim Mirze Dervenčića koji trenira sa smanjenim intezitetom, zbog bolova u ramenu i povrijeđenog Aldina Mehanovića, koji je zadobio povredu nožnog zgloba u prijateljskoj utakmici protiv ,,Krivaje'' u Zavidovićima -  svi ostali igrači su spemni za ovu utakmicu. Nadam se najboljem! –kaže trener Čelika Milanko Savčić.

 

Posljednju utakmicu – generalnu probu pred utakmicu u Derventi, Zeničani su odigrali u srijedu uvečer u Zavdovićima, gdje je ,,Čelik'' slavio protiv mlade i talentovane ekipe ,,Krivaje'' sa visokih  37:21 (poluvrijeme 16:8 za Čelik). Za razliku od prethodnog prvenstva, kada je ,,Čelik'' imao veoma  kraktu klupu, ovoga puta vlada žestoka borba za svaku poziciju u timu, pa za svako mjesto u timu konkuriše najmanje po dva kvalitetna igrača. 


Golmani su Jasmin Hadžihasić, Ajdin Tufekčić i Jasmin Beganović,

Za tri bekovske pozicije konkuriše čak osam igača: Mirza Dervenčić, Aldin Mehanović, Milan Ivančev, Dino Zvekić, Eduad Matić, Nermin Mujanović, Adnan Begagić i Adnan Bevrnja.

Krilne pozicije: Davor Kadić, Eldar Mehić, Edvin Begović, Boško Jolović, Milan Duvnjak i Ahmedin Ćosić.

Pivotmeni: Aldin Begagić, Toni Magert i Almir Rekanović.

 

Novi direktor Kluba istovremeno i aktivni igrač ,,Čelika'' Aldin Begagić je izjavio:

- Naoštrili smo se i ginućemo za svakom loptom! Imamo tim za pobjede i sigurni smo u svoje kvalitete. Zato ćemo u Derventi startovati pobjedom.