26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Septembar 2014 20:51

Zmajevi deklasirali Lihtenštajn

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je laganom i ubjedljivom igrom danas u Tuzli, na stadionu Tušanj pobijedila selekciju Lihtenštajna rezultatom 3:0. Bila je ovo posljednja pripremna utakmica pred početak kvalifikacija za EURO 2016. godine u Francuskoj i utakmicu protiv Kipra.


Pred 10 hiljada navijača na stadionu Tušanj, naša reprezentacija je povela već u 49. sekundi kada je odlično pogodio Vedad Ibišević. Nakon toga gledali smo totalnu dominaciju naše reprezentacije, a Ibišević, Džeko i ostali su u tom periodu propustili realizirati još nekoliko dobrih prilika.

Ipak Ibišević je u 13. minuti udvostručio prednost Bosne i Hercegovine, na asistenciju Miralema Pjanića. Ovim golovima je Ibišević postao treći strijelac u historiji naše nogometne reprezentacije i time prestigao na vječnoj listi legendarnog Elvira Bolića.

Konačan rezultat na ovoj utakmici je postavio naš kapiten Edin Džeko koji je u 24. minuti nakon sjajnog solo prodora pogodio fenomenalno za ubjedljivih 3:0.

U nastavku utakmice smo gledali mirnu utakmicu, u kojoj je naša reprezentacija propustila realizirati još nekoliko odličnih prilika.

U drugom poluvremenu smo gledali nešto slabiji nogomet, a uzrok tome je svakako i jaka kiša koja je počela padati. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, tako da je naša reprezentacija ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Lihtenštajna, što je svakako odlična uvertira pred kvalifikacije i utakmicu protiv Kipra u utorak u Zenici.

AVAZ

 

POGLEDAJ FOTO GALERIJU