Printaj ovu stranu
nedjelja, 31 Avgust 2014 21:34

RK Čelik nije spreman

RK ČELIK: ČELIK (JOŠ) NIJE SPREMAN... Na turniru u  Goraždu – jedan poraz (protiv domaćina RK Goražda) i jedna pobjeda Čelika (protiv RK Radničkog iz Kragujevca) na međunarodnom turniru u Goraždu - Trener Milanko Savčić nije zadovoljan pripremljenosti ekipe za novu sezonu.

 

Rukometaši RK Čelika su ovog vikenda učestvovali na međunarodnom rukometom turniru ,,Mirsad Hurić'' u Goraždu, gdje su zabilježili jedan poraz (protiv domaćina RK Goražda – 24:23) i jednu pobjedu (protiv RK Radničkog iz Kragujevca, trećeplasirane ekipe Super lige Srbije  – 31:25 za Čelik). Pobjednik turnira je sarajevska Bosna, koja je u finalnom susretu teškom mukom svaladala domaćina RK Goražde tek u završnici utakmice, a RK Bosna je prvi put povela tek oko 50. minute igre (rezultat - 28:23 za Bosnu).


-Nismo još spremni ni fizički, a pogotovo  taktički. Iako svakodnevno radimo pakleno po dva puta dnevno, mi imamo tek 21 trening iza nas. Kasno smo počeli sa pripremama (7. avgusta). Sada smo negdje oko 50 odsto spremnosti  ekipe za prvenstvene okršaje a za potpunu spremnost treba nam još desetak dana žestokih priprema. Ono što je najvažnije  – na ovom turniru smo vidjeli šta ko može a šta ne može. U Goražde je putovao 21 igrač, od kojih su četiri golmana  i to je neki optimalan broj ekipe. Ipak, može se  lako destiti da se nekim igračima nakon završenog potpunog procesa priprema zahvalimo na daljoj saradnji i u tom smislu može biti i nekih iznenadjenja – možda ćemo se zahvaliti dosada i nekim nezamjenljivim prvotimcima. Nije u pitanju znanje – nego borbenost i voljni momenat. Onaj ko želi da igra za  ,,Čelik'' mora biti profesionac 100 odsto – izjavio je trenar ,,Čelika'' Milanko Savčić.

 

Inače, u dvije utakmice (protiv Goražda i kragujevčana) trener Savčić je izveo dvije gotovo potpuno različite ekipe. U prvoj utakmici protiv RK Goražda su igrali na golu  Hadžihasić, te Ivančev (6 golova),  Martić (2), Memić, Aldin Begagić (4), Mehanović (4), Kadić (6), Zvekić (1), Mehić i Mujanović, a u drugoj na golu je bio Ajdin Tufekčić (Beganović), Bevrnja (5 golova), Martić (4), Memić (1), Mehanović (7), Jolović (1), Edvin Begović (igrao cijelu utakmicu i dao 5 golova), te Rekanović (1) i Zvekić (1), a još su povremeno ulaziliu igru Ivančev (5), Martić (4), Adnan Begagić i Duvnjak (2). Zbog povrede ramena i dalje nije nastupaoMirza Dervenčić a u drugoj utakmici ni bolesni Nermin Mujanović.

 

RK Čelik

Posljednje od

Povezani članci (by tag)