19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Septembar 2014 08:42

Foto: Zmajevi u Kampu Crkvice

Fudbalska reprezentacija BiH kako je planirano, okupit će se u ponedjeljak u Zenici u Trening kampu NS BiH do 21 sat. No, većina reprezentativaca sletjet će na Međunarodni aerodrom Sarajevo nakon čega će se uputiti prema Zenici. Selektoru će se odazvati 22 igrača sa spiska, osim Seada Kolašinca koji je prije nekoliko dana povrijeđen.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa Bilinog polja i Kampa Crkvice


Prvi susret bh. Zmajeve očekuje već 4. septembra sa Lihtenštajnom, a bit će odigran na stadionu Tušanj u Tuzli. U prodaju je pušteno 8.000 ulaznica i većina je već prodata. Iako je riječ o prijateljskom meču, bit će to dobra provjera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine koje će se održati u Francuskoj. Već 9. septembra naša reprezentacija igra prvu kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Kipra na stadionu Bilino polje. Podsjećamo, u grupi su još Andora, Vels, Belgija i Izrael.

 

S obzirom da su se prije izvjesnog vremena od reprezentacije oprostili Senijad Ibričić, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić ovi susreti bit će i prilika za nove mlade igrače koje je pozvao selektor Safet Sušić, a kapitensku traku nosit će Edin Džeko. 


- Izabranici Safeta Sušića imati će vrhunske uslove tokom boravka i priprema u Trening centru N/FS BiH, a sve je spremno za pripreme nogometnih Zmajeva. Ovo je prvi put da će se naša seniorska reprezentacija pripremati u svom Trening centru i imat će sigurno je najbolje uslove dosad - rekao je Alija Porča, upravnik novog Trening centra. Igrači će imati sve uslove, kao u najmodernijim svjetskim kampovima, da se u miru pripremaju za predstojeće mečeve. Sportski poligon s dva fudbalska terena, jedan s prirodnom i jedan s vještačkom travom, velnesom, saunom, malom teretanom, spreman je za prve treninge.

Centar svojim korisnicima nudi i dosta pratećih sadržaja, usluge kablovske televizije i wi-fi interneta, društvene igre poput bilijara, stoni fudbal i pikado, te velnes i saunu, a uz to Zmajeve očekuju vrhunska usluga, kvalitetna ishrana u restoranu i osvježenje u dva caffe-bara. Prateći dio ovog centra, koji će biti s punim servisom našim Zmajevima, biće na nivou hotela sa četiri zvjezdice, jer je nakon završenog tendera za smještajne i ugostiteljske usluge odabrana ponuda hotelske kompanije "Dubrovnik". Tako da će fudbaleri imati sve usluge i već poznate saradnike, kao da su smješteni u hotelu Dubrovnik, čije su usluge ranije koristili tokom boravka u Zenici.

"Trening centar NFS BiH je specijalizirani objekt zatvorenog tipa i nikom nije dozvoljen ulazak bez izriazite dozvole i odobrenja stručnih službi.


KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa Bilinog polja i Kampa Crkvice




...