24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Avgust 2014 11:28

Press: Čelik uoči Veleža

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 5. kola u novoj sezoni (2014/2015) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin FK Velež iz Mostara.

 

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u srijedu 27.avgusta 2014.godine, u 17 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) Čelika i prvotimac Darko Mišić.

 

Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić je, pored ostalog, kazao da je pobjeda u utakmici protiv Veleža prijeko potrebna, nakon loših rezultata u prva 4 kola. Stručni štab i igrači svjesni su da publika od njih očekuje prvu ovosezonsku pobjedu. Vjeruje u puno angažovanje od 100% kao što je bilo na zadnjoj utakmici u Banjaluci. Nada se pobjedi  i uzda se u tradiciju, jer  u zadnje tri utakmice protiv Veleža Čelik nije poražen.

 

U vezi formacije u ovoj utakmici Hukić kaže: “Sastav će biti kao u Banjaluci, ali je moguća i jedna izmjena.

U kombinaciji za sastav neće biti Adi Adilović i Harun Huseinspahić. Trenirali su i Ribić i Osmanagić, koji nisu putovali na zadnju utakmicu protiv Borca u Banjaluci. Novi kapiten će biti Salih Hinović, koji je kapitensku traku preuzeo od Dženana Burekovića, do povratka u tim Adija Adilovića“- kazao je Hukić

Upitan u vezi pojačanja, nakon odlaska nekih igrača iz kluba, Hukić kaže da se nadaju povratku u klub Alena Dedića, koji nije uspio pronaći odgovarajući angažman u drugom klubu.

 

Prisutnim novinarima obratio se i Darko Mišić, standardni prvotimac Čelika, koji očekuje da će ponoviti dobru igru iz zadnje utakmice protiv Borca. Nada se pobjedi, iako će, kako kaže, utakmica biti „tvrda i teška“.

 

 

E. Imamović za Zenicablog