06 Juni 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 23 Avgust 2014 03:35

Sutra odlučujući meč Zmajeva

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju igra susret protiv Velike Britanije, a u slučaju trijumfa osigurali bi nastup na Evropskom prvenstvu naredne godine. Generalni sekretar Košarkaškog saveza (KS) BiH Harun Mahmutović pozvao je sve navijače da u nedjelju, 24. avgusta, od 20.00 sati u sarajevskoj Skenderiji isprate treći meč kvalifikacija naše selekcije. Reprezentacija BiH je prva dva meča kvalifikacija okončala trijumfom, pa bi trećom pobjedom i matematički osigurali nastup na Evropskom prvenstvu. 


"Naša selekcija pobjedom protiv Velike Britanije će se plasirati na Evropsko prvenstvo. Pozivam navijače da dođu i da zajedno proslavimo i ispratimo reprezentativce. Oni su zajedno dva mjeseca i trebamo da im odamo počast za ovo vrijeme koje su poklonili nama. Nadam se da ćemo ih na Island ispratiti na utakmicu koja neće imati rezultatski značaj, već samo značaj prestiža, a mi uvijek želimo da pobjeđujemo", kazao je Mahmutović. Prisutnim na konferenciji za medije su se obratili i reprezentativci Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović, koji su obećali da će dati sve od sebe da već u nedjeljnom susretu osiguraju nastup na Evropskom prvenstvu. 

       

"Svjesni smo da nema poklona. Britanci su izgubili sve šanse, te oni dolaze rasterećeni. Kada igrate bez pritiska, to na kraju može da bude dobro za njih. Svjesni smo da moramo odigrati na maksimalnom nivou i sa što manje grešaka Naš cilj je da osvojimo prvo mjesto u grupi i daćemo sve od sebe da u naredne dvije utakmice ostvarimo isto toliko pobjeda", kazao je Elmedin Kikanović. 

 

"Rasterećeni protivnici su najopasniji i mi moramo dati sve od sebe i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Veselimo se i jedva čekamo da utakmica počne. Pobjedom bi osigurali plasman i na Island bi išli rasterećeni", dodao je jedan od ljubimaca navijača Andrija Stipanović.  Na susretu BiH i Islanda na tribinama se našla i jedna neprimjerena zastava, što čelnim ljudima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) nije promaklo. 


"KS BiH je kažnjen zbog ponašanja navijača u Tuzli. Zamolio bih navijače da nam pomognu, jer nam nije u cilju plaćati dodatne kazne", kazao je direktor reprezentacije Igor Stojanović. Zbog neprimjerene zastave na susretu sa Islandom, KS BiH je od FIBA-e dobio novčanu kaznu od 7.500 eura.  Za nedjeljni susret protiv Velike Britanije štampano je 5.500 ulaznica.