Printaj ovu stranu
petak, 22 Avgust 2014 21:28

Video: Sušićev spisak A tima

Danas je u Sarajevu  u prostorijama NS/FS BiH održana press konferencija na kojoj je selektor „A“ reprezentacije Safet Sušić objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice sa Lihtenštajnom i Kiprom.

 

„Trebamo postepeno podmlađivati reprezentaciju, a prioritet su igrači koji su igrali za mladu selekciju. Pozvali smo tri momka iz Premijer lige. Ostali smo bez dva velika igrača, Misimovića i Spahića koji su posljednjih 10 godina bili među najboljim reprezentativcima, ali su odlučili da više ne igraju“, rekao je između ostalog Sušić.

 

Selektor smatra da četiri ekipe iz grupe konkurišu za prva dva mjesta koja vode na Euro 2016: „Grupa je jača od one koju smo imali u kvalifikacijama za SP, ali će se sada biti lakše kvalifikovati jer dvije ekipe idu direktno na Euro.  Imamo četiri ekipe koje će da konkurišu za prva dva mjesta. Moramo pobijediti Kipar pošto je važno kako ćemo startati u kvalifikacijama.“

 

Naša reprezentacija će prijateljski susret sa Lihtenštajnom odigrati  4. septembra u Tuzli, a kvalifikacioni sa Kiprom pet dana poslije u Zenici. Ugovoren je i prijateljski meč sa Austrijom koji će biti odigran 31. marta u Beču.

  

  

 

ScreenShot006bgt5

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)