18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Avgust 2014 02:03

NK Fortuna očekuje uspjeh u nastavku Kupa

Najmlađi zenički nogometni klub, NK Fortuna, proteklu sezonu je uspješno privela kraju. Obzirom da su bez ikakvog iskustva mladi nogometaši ušli u takmičarsku sezonu uspjeh je bio da se ni u jednoj kategoriji ne završi na začelju tabele. Najviše su iznenadili juniori koji i ove godine obećavajuće ulaze u novu takmičarsku sezonu.

U okviru 1. kola Kupa ZDK za juniore savladali su vršnjake gradskog rivala FK "Rudar". U narednom kolu očekuje ih veliki derbi sa sjajnim juniorima NK "Čelik" čiji treneri već godinama prave sjajne nogometaše i nižu uspjehe.

Današnjim utakmicama protiv vršnjaka NK "Vitez" predpioniri i pioniri zeničke Fortune polako privode kraju pripremni dio. Takmičarska sezona počinje u nedelju, a prije početka planiran je još jedan trening susret u utorak. Kao mogući protivnik spominju se mlade ekipe zeničkog Rudara.

Istorijska utakmica za ovaj mladi nogometni klub svakako će biti 2. kolo Kupa za juniore. Razigrani momci NK Fortune pokušat će se nadigravati sa iskusnim vršnjacima Čelikove škole. Utakmica počinje u srijedu, 20.08., od 17h na stadionu "B" Kamberovića polja.

Povezani članci (by tag)