20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Avgust 2014 15:42

Na redu prijateljske utakmice

Nakon početnih vrlo napornih priprema rukometaši ,,Čelika'' iz Zenice su u nedjelju  17. avgusta dobili i prvi dan odmora. Od ponedjeljka, 18. avgusta prevagu nad pripemama fizičke spremnosti će dobiti rad sa loptom i odigravnje prijateljskih utakmica

. Naime, svakodnevno se žestoko radilo prije podne na terenima Kamberovića polje, u teretani i na bazenima, a poslije podne u Gradskoj areni Zenica – kombinovano sa loptom i trenizima fizičke spremnosti.
- Najvažnije je da smo sada tokom protekle sedmice potpuno kompletnirali ekipu, tako da sada na svakom treningu imamo po tridesetak igrača. Neki igrači koji su kasnili na pripreme zbog privatnih obaveza ili medicinskih tretmana su se priključili ekipi, tako da u odnosu na prethodno prvenstvo imamo na okupu kompletan prvi tim, osim golmana Sta-rčevića, koga će na golu zamijeniiti isto tako iskusni Jasmin Hadžihasić  iz zavidovićke ,,Kri-vaje''. Znači – iz prethodnog prvenstva tu su igrači koji su najčešće branili boje ,,Čellika'' -  Davor Kadić, Aldin Begagić, Milan Duvnjak, Milan Ivančev, Nermin Mujanović, Edo Martić, Edvin Begović i Boško Jolović.  Zadovoljan sam kako igrači izdržavaju žestoki tempo pripre-ma. Sada težište sa priprema fizičke spremnosti prebacujemo na rad s loptom i igranje prijateljskjih utakmica – kaže novi šef stručnog štaba ,,Čelika'' Milanko Savčić.
Trenizima, kojima prisustvuje tridesetak igrača,  rukovode Milanko Savčić i prof. Seldin Rizvanović, a  svi igrači rade besprekorno. Od novajlija u radu se posebno isitiču  Aldin Mehinović i Dino Zvekić (došli iz RK Maglaja) te Eldar Mehić (došao iz RK ,,Krivaje'', Zavidovći). Prošle subote prvi put se igrala  utakmica izmedju dvije "Čelikove" ekipe koje su medjusobno igrale  uz stalnu rotaciju i šanse i minutažu svim igračima.
Naredne sedmice RK ,,Čelik'' započinje sa odigravanjem prijateljskih utakmica, a planirani su susreti sa RK ,,Krivajom'' iz Zavidovića  i  RK ,,Vogošćom''.
- Iako je rano govoriti o sastavu ekipe mogu reći da će mjesto u timu imati
samo najspremniji i najbolji igrači koji trudom i radom na trenizima  treba da izbore mjesto u prvoj sedmorki. Imamo veoma širok izbor i popusta kod treninga neće niko imati  – riječi su trenera Milanka Savčića.