29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Avgust 2014 14:45

Press: No Limit 7

Povodom sutrašnjeg održavanaja borilačkog spektakla NO LIMIT 7 (petak u 20 sati), u holu ispred press salona Arene Zenica, održana je press konferencija, na kojoj su se prisutnim obratili: Dževad Poturak (bh borac), Aberahman Coulibaly (K1 prvak u WAKO verziji), borci u glavnom meču, te Mesud Selimović, Adis Dadović i Dženan Poturak, borci iz uvodnih borbi.


Dževad Poturak, bosanskohercegovački borac, rekao je da su pripreme privedene kraju, te da očekuje i popunjenu Arenu u Zenici. Poručio je da će prebiti Coulibalyja. Poturak je, pored ostalog, još izjavio:

"Radi se o borbi koja ima jednu težinu, jer se vodi za pojas prvaka svijeta, Moj protivnik je vlasnik tog pojasa. Nadam se samo do sutra navečer ako Bog da. Sa te strane mogu da kažem da ću svim silama raditi na tome da pojas ostane u Bosni i Hercegovini. Ovaj No Limit 7 (sedmi put po redu) je sada već uspješan projekat i priveden je kraju. Uspio sam da okupim najbolje borce, tako da su ovo najbolji među najboljima. Ovo je jedno međunarodno takmičenje i mogu da kažem da sam sretan što će te večeri naše boje braniti i moj brat Dženan i drugi borci koje ćemo gledati i uživati".
Poturak je naglasio da je maksimalno spreman, te da mu je mnogo u pripremama pomogao i Ramazan.
"Ja sam maksimalno spreman. Hvala Bogu, pa je na početku mojih priprema bio i Ramazan, te sam uspio da treniram i očeličim svoj duh, te da skinem 11kg. Uspio sam da zadržim snagu i kondiciju za ovaj meč. Očekujem jak meč, tvrd meč. Coulibaly nije sigurno došao da se brani. Borit će se svim srcem. Reći ću slobodno, prebit ću ga sutra navečer i nek ide kući", rekao je, na kraju, naš borac.

Na pres konferenciji, Dževadov protivnik, Coulibaly,je izjavio:
"Hvala vam što ste me pozvali i dali mi priliku da budem ovdje i branim titulu. Spreman sam. Već sam pregledao snimke na kojima sam vidio Dževada kako boksuje. Veoma je dobar borac i jako izdržljiv. Ja sam se dobro spremio u učinit ću sve da zadržim titulu".

Nakon obraćanja boraca održano je i službeno vaganje koje je pokazalo da je Poturak teži dva kg.

Ipak, Poturak koji je u svojoj karijeri imao ukupno 74 borbe u kojima je ostvario skor od 50 pobjeda od čega 30 nokautom, 23 poraza i jedan neriješen ishod, istakao je da kilaža neće bitnije utjecati na meč i da očekuje da njegovo veće iskustvo presudi ovu borbu.

 

Pored ovog meča svoje borbe sa rivalima iz regije će imati Elmir Mehić, Adis Dadović, Mesud Selimović, Dario Kadić, Dženan Poturak i Muamer Jugović. Selimović je ovom prilikom istakao da se zajedno sa ostalim borcima odlično pripremio i obećao da će svi dati svoj maksimum kako bi obradovali zeničku publiku.

 

Ulaznice za No Limit 7, borilačko veče, mogu se nabaviti putem portala kupikartu.ba i njegovih prodajnih mjesta BKC, Raisseburo (Unitic), Centrotrans, Dea Hilton, Magaza, Gaudi Lufthansa City Center, Kompas Tours, Tropik Media Shop (BBI) i VTA agencija http://www.kupikartu.ba/page/listaagencija. Osim u Sarajevu ulaznice se mogu nabaviti i u Zenici i to u prostorijama agencija Dar prirode i Centrotrans. U prodaju je pušteno 6000 ulaznica po cijenama od 5 KM za tribine i 10 KM za parter, a ulaz za sve posjetioce će biti otvoren već od 18 sati.

 

Glavni pokrovitelji No Limit 7 večeri su kompanija Bekto preciza i Općina Zenica, a svi ljubitelji sporta mečeve će moći pratiti u direktnom televizijskom prijenosu na FaceTV od 20 sati i 15 minuta.


E.Imamović za Zenicablog

+foto galerija sa pressa i oko pressa

 

 

 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU



...


Povezani članci (by tag)