18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Avgust 2014 15:09

Borilački spektakl u Areni

Posljednje pripreme pred No Limit 7 borilačko veče u toku - SVJETSKI K1 ŠAMPION ABDERAHMANE COULIBALY VEČERAS DOLAZI U BOSNU I HERCEGOVINU - Aberahmane Coulibaly, svjetski K1 šampion u WAKO pro verziji večeras dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Coulibaly će se u petak u zeničkoj Areni boriti sa izazivačem i najboljim bosanskohercegovačkim K1 borcem BH Machineom Dževadom Poturkom u okviru borilačke večeri No Limit 7. Prvi susret protivnika će se održati već sutra na zvaničnom vaganju i press konferenciji, a oba borca su istakla da očekuje svoje pobjede.

Najavljujući sedmi po redu No Limit event, BH Machine Dževad Poturak je istakao da su posljednje pripreme u toku, da očekuje dobre borbe i ispunjenu zeničku Arenu. “Nakon višemjesečnih priprema konačno se bliži trenutak moje nove borbe. Coulibaly jeste prvak, ali ja na tlu Bosne i Hercegovine nikad nisam izgubio borbu i zato mu poručujem da u Bosnu i Hercegovinu dolazi da izgubi titulu“, naveo je Poturak koji je u svojoj karijeri imao ukupno 74 borbe te je ostvario skor od 50 pobjeda od čega 30 nokautom, 23 poraza i jedan neriješen ishod

 

Ulaznice za No Limit 7 borilačko veče se mogu nabaviti putem portala kupikartu.ba i njegovih prodajnih mjesta BKC, Raisseburo (Unitic), Centrotrans, Dea Hilton, Magaza, Gaudi Lufthansa City Center, Kompas Tours, Tropik Media Shop (BBI) i VTA agencija http://www.kupikartu.ba/page/listaagencija  . Osim u Sarajevu ulaznice se mogu nabaviti i u Zenici i to u prostorijama agencija Dar prirode i Centrotrans. U prodaju je pušteno 6000 ulaznica po cijenama od 5 KM za tribine i 10 KM za parter, a ulaz za sve posjetioce će biti otvoren već od 18 sati. 

 

Borbe u okviru No Limit 7 borlačke večeri će se održati prema sljedećem rasporedu:

 

Muamer Jugović - Vladimir Lekić

BiH                             Srbija   

Adis Dadović - Marko Rupčić

BIH                             Hrvatska

Dario Kadić - Nikola Stošić

BiH                              Srbija

Mesud Selimović - Patrick Vidakovics

BiH                              Mađarska

Dženan Poturak - Marius Munteanu

BiH                              Rumunija

Elmir Mehić - Igor Mihaljević

BiH                              Hrvatska

Dževad Poturak - Abderahmane Coulibaly

BiH                              Francuska

 

Glavni pokrovitelji No Limit 7 večeri su kompanija Bekto preciza i Općina Zenica, a svi ljubitelji sporta, mečeve će moći pratiti u direktnom televizijskom prijenosu na FaceTV od 20 sati i 15 minuta.

 

poturak i coulibaly11