Printaj ovu stranu
utorak, 12 Avgust 2014 00:15

Ivanović uoči meča u Londonu

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je otputovala u London sa sarajevskog aerodroma, objavili su na stranici KS BiH. Naš selektor Duško Ivanović je na aerodromu dao izjavu za medije.


"Danas nema lakog protivnika i svi danas znaju da igraju košarku. Jučerašnji rezultati su pokazali to. Švicarska može da pobijedi Rusiju, ako dopustiš svi mogu da te pobijede. Mi moramo odigrati dobro i samo zavisimo od nas samih. Ovdje smo imali odlične uslove. Nadamo se da će u Tuzli biti odlična atmosfera i nadamo se da će publika i ovaj put biti na svom uobičajenom nivou. Kada završimo sa Velikom Britanijom, pričat ćemo o Islandu", rekao je naš selektor Duško Ivanović.

 

Inače, u srijedu 13.avgusta 2014.god. naša selekcija igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Velike Britanije, kojoj ne igraju NBA igrači. Bez obzira na to, Velika Britanija ima vrlo respektabilan tim.

 

Meč će biti odigran u 20:00 sati uz direktan prenos na programu BHT - a. Nakon što je BHT prenosio utakmicu protiv Italije sa Međunarodnog košarkaškog turnira u Sarajevu i prijateljski meč sa Švedskom iz zeničke Arene, sada će biti i iz Londona. Nadamo se da će naši Zmajevi pružiti odličnu partiju i na pravi način početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine. Ovo je najvjerovatnije najbitniji meč kvalifikacija.

 

 E.Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)