20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Avgust 2014 18:21

Sušić: Džeko je novi kapiten

Nakon što se od nogometne reprezentacije BiH oprostio dosadašnji kapiten Emir Spahić, selektor Safet Sušić je kapitensku traku odlučio dodijeliti prvom napadaču reprezentacije Edinu Džeki. Sušić je bh. medijima kazao da nije imao dilema ko će biti Spahićev nasljednik, te da je tu čast pored Džeke moglo dobiti još samo nekoliko bh. reprezentativaca.

 

- Džeko je omiljen među igračima i ovo je logična odluka. Davno sam rekao da će Spahićev nasljednik biti Džeko. Igrači ga cijene, dugo je vremena u reprezentaciji i mnogo joj je dao. On je igrač bez konkurencije a pored njega takav status imaju još samo Asmir Begović, Miralem Pjanić i Muhamed Bešić - rekao je Sušić. Nakon imenovanja oglasio se i Edin Džeko.

 

- Kapitensku traku shvatam kao veliku čast, ali i obavezu. Igranje u reprezentaciji za mene je vrhunac karijere i svi znaju koliko mi to znači. Trudit ću se da na terenu dokažem da sam zaslužio kapitensku traku - kazao je Džeko. Napadač Manchester Cityja je naglasio da želi igrati za reprezentaciju još dugi niz godina, a najprije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

 

- Pred nama su nova dokazivanja i nove pobjede, a vjerujem da će nas navijači, kao mnogo puta do sada, podržati na našem putu uspjeha - zaključio je novi kapiten ''Zmajeva'' i zahvalio se Sušiću na ukazanom povjerenju.