28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Avgust 2014 22:46

Sušić: Ne bježim od Zenice

Ne bježim od Zenice, ali još nisam odlučio gdje ćemo se pripremati u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rekao je Safet Sušić. Selektor "zmajeva" najavio je da će naredne sedmice iz Pariza doputovati u BiH i tom prilikom sa ljudima iz N/FS BiH obići i novoizgrađeni savremeni Trening centar na Crkvičkom brdu. Objekat je izgrađen većinom sredstvima UEFA i FIFA, vrijednosti od oko 10 miliona KM. Međutim, reprezentativci BiH ga nisu koristili već su se pripremali na neuslovnoj Hrasnici.


"Rekao sam ljudima u Savezu, ukoliko je Centar spreman da odgovori našim prohtjevima, ne bježim od toga da odemo u Zenicu. Obići ću Centar pa ću odlučiti ostajemo li na Ilidži ili ne", kaže Sušić.

 

NN:  Najavili ste nova imena u ekipi. Koga možemo očekivati, osim Sanjina Prcića?

SUŠIĆ: Razmišljam najviše o povratku Miroslava Stevanovića. Nisam ga prekrižio. Trebalo bi da bude dio tima u sljedećim kvalifikacijama i volio bih da konačno nađe klub u kojem će imati veću minutažu. Znamo svi da je uvijek u dresu BiH pružao dobre partije.

 

NN:  Da li ste razgovarali sa Stevanovićem?

SUŠIĆ: Princip se zna, oni koji igraju u svojim klubovima mogu očekivati poziv. Šteta bi bilo da na jednog takvog fudbalera ne možemo ponovo da računamo.

 

NN:  Da li pozivi mlađim igračima znače oproštaj od nekih starijih?

SUŠIĆ: Ekipu moramo podmladiti. Normalno je da nekih igrača neće biti na sljedećem okupljanju. Sve će se znati kada objavim spisak 20. avgusta.

 

NN: Računate li još na Zvjezdana Misimovića?

SUŠIĆ: Biće novih imena, kao što su Prcić i vjerovatno Stevanović, a o tome koga neću zvati ne bih u ovom trenutku govorio.

 

NN:  Hoće li, osim u sastavu, biti i promjena u taktici?

SUŠIĆ:  Igraćemo kao i do sada. Sa slabijim ekipama sa dva klasična napadača, sa nešto jačim sa jednim. Edin Džeko je igrač bez konkurencije u ekipi. Što se tiče Vedada Ibiševića, ukoliko bude igrao dobro u klubu, ima šanse da igra i u reprezentaciji, odnosno da bude drugi napadač. Ako bude na nivou zadnjih desetak utakmica prošle sezone, kada je vrlo malo nastupao za "Švabe", onda ću i ja morati tražiti neka druga rješenja.

 

Vršajević će u Midlzbro?

Reprezentativac BiH Avdija Vršajević blizu je transfera u Mildlzbro, prenose engleski mediji. Fudbaler splitskog Hajduka našao se na meti člana Čempionšipa, koji je "bilima" ponudio oko 700.000 evra, što su na "Poljudu", navodno, prihvatili. Vršajević je već obavio neke razgovore s čelnicima engleskog kluba, a još mu je preostalo da dogovori lične uslove.

 

NEZAVISNE NOVINE

 

.