28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 01 Avgust 2014 15:25

Čelik dočekuje Vitez

Press u NK Čelik pred utakmicu sa Vitezom. U SUBOTU NK ČELIK – NK VITEZ  (17,30h). U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 1. kola u novoj sezoni (2014/2015) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin komšijama iz Viteza. NK Vitez.


Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 02.avgusta 2014.godine, u 17,30 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika i prvotimac Anel Dedić.

Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić je, pored ostalog, kazao:

„Ovo je veoma bitna utakmica i svaki početak je bitan. Nadamo se da ćemo uspješno startovati i da smo pripremljeni za otvorenje nove sezone. Što se tiče same ekipe, doći će do promjena u odnosu na generalku protiv Olimpica, i nećemo moći računati na sve igrače. Bez obzira na činjenicu ko će igrati na terenu, mislim da nemamo prava na kiks te da će igrači dati svoj maksimum za pobjedu protiv Viteza. Pozivam navijače Čelika da budu strpljivi prema novom timu Čelika.
Nismo imali sjajne početke sezona proteklih godina, ali nadam se da će ova sezona biti drukčija, te da ćemo pobijediti za naše navijače, koji sada trebaju imati strpljenja, jer je ekipa pretrpjela dosta promjena. Nas čeka jedna veoma teška utakmica i lavovska borba svih 90 minuta. Ako tako ne uđemo u utakmicu mislim da ćemo ući u probleme"-zaključio je Nizah Hukić.

 

Čelik neće u ovoj premijernoj utakmici nastupiti u najjačem sastavu, jer ima izvjesnih problema, koje je obrazložio Hukić: golman Semir Bukvić još nije dobio certifikat iz Poljske, Jovo Kojić- ima 3 žuta kartona iz prošle sezone, Nikola Simić-tek stiže u BiH zbog zabrane ulaska, Semir Pezer-sutra nema pravo nastupa jer nema licencu, Adi Adilović-povreda).

Najvjerovatniji, početni sastav Čelika: Hinović, Mišić, Bureković, Kazazić (Duraković), Gojković, Bašić, Vukušić, Dedić, Grahovac, Osmanagić i Selimović.

 

Ovosezonsko pojačanje i povratnik u redove Čelika iz Viteza, u kojem je, kako kaže, proveo 3 prelijepe  godine, Anel Dedić, obećava da će dati sve od sebe, kao i svi ostali saigrači, koji dobiju šansu. Kaže da su dobro pripremljeni i nada se pobjedi na startu novog prvenstva. Poziva navijače da dođu u što većem broju da podrže jednu novu podmlađenu ekipu Čelika.

 

NK Vitez  predvodi iskusan trener, Zeničanin Husnija Arapović, koji će sigurno učiniti sve da iznenadi favorizovani Čelik..

Pozivamo ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 17,30 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u prvoj utakmici sezone 2014/2015.

 

Parovi 1. kola Premijer lige BiH (02./03.08. 2014.god.):

Subota

Olimpic – Željezničar (17h – BHT1)

Čelik – Vitez  (17,30h)

Mladost (Velika Obarska) – Borac (17,30h)

Travnik – Sloboda iz Tuzle (17,30h)

Slavija – Zrinjski (17,30h)

Velež – Drina iz Zvornika (17,30h)

Nedjelja

Sarajevo – Zvijezda iz Gradačca (19h)

Široki Brijeg – Radnik (20,30h)

 

E. Imamović za Zenicablog