23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Juli 2014 14:04

Svi u Arenu u 17h

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra prijateljsku utakmicu sa Švedskom u 17:00 sati. Ovaj prijateljski meč će biti odigran u zeničkoj Areni i sav prihod od prodaje ulaznica ide za područja, koja su unesrećena klizištima i poplavama, kako smo ranije objavljivali. 


Ovo će našim Zmajevima biti četvrta prijateljska utakmica u posljednjih deset dana. Nakon što smo osvojili Međunarodni košarkaški turnir, koji se igrao u Sarajevu proteklog vikenda, danas želimo novu pobjedu pred put u Italiju naredne sedmice gdje ćemo učestvovati na turniru sa Italijom, Kanadom i Srbijom.


Sa stranice Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine još jednom pozivaju sve svoje navijače da dođu danas  od 17:00 sati i na taj način pomognu unesrećenim u poplavama i klizištima, koje su uništile domove, škole, igrališta za djecu...Direktan prijenos je na BHT - u.


Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, jer osim sportskog motiva, najbolji košarkaši BiH i Švedske nastupiti će kao "humane zvijezde" obzirom da će sav prihod od ulaznica, koje se mogu kupiti po jedinstvenoj cijeni od pet KM, biti uplaćen u fond za pomoć građanima BiH čija su domaćinstva stradala u nedavnim poplavama i klizištima. 

 

Na parketu Gradske Arene u Zenici pojaviti će se nova sjajna bh. generacija, predvođena NBA zvijezdama Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem, i novim selektorom Duškom Ivanovićem, što nagoviještava sjajnu sportsku predstavu.

 

Prema riječima Feđe Jovanovića, predsjednika Regionalnog košarkaškog saveza Zenica, za utakmicu vlada dobar interes javnosti i iako je vrijeme odmora očekuje se velika posjeta. 

 

„Ovo je idealna prilika da ljubitelji košarke vide dvojicu NBA igrača i ostale naše zvijezde na našem parketu, ali i da kupovinom ulaznice pomognu građane koji su u poplavama i klizištima ostali bez domova“, kaže Jovanović. 

 

Očekuje se i dolazak nekoliko većih grupa ljubitelje košarke iz drugih gradova, a ulaznice se mogu kupiti na nekoliko prodajnih mjesta u gradu – na Kamenitom mostu, u Tržnom centru 'Džananović', u Gradskoj Areni i u više ugostiteljskih objekata u Zenici. 

 

Utakmica Bosna i Hercegovina – Švedska počinje u 17.00 sati. 

 

 

 

E.Imamović za Zenicablog