Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 21 Juli 2014 15:49

Ibričić se oprostio

Dugogodišnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić odlučio je okončati reprezentativnu karijeru. U pismu bh. javnosti Ibričić je naveo da se od reprezentacije oprašta jer želi više vremena provesti s porodicom. Navodi da će i dalje ostati vjerni navijač "Zmajeva".  Izjavio je da žali što mu se u posljednje vrijeme spočitavalo da je u najboljem bh. timu jer je prijatelj najboljeg bh. napadača Edina Džeke.

 

- Suvišno je bilo šta komentarisati na tu temu, jer sam dres bh. reprezentacije, prije svega, zadužio zahvaljujući igrama na terenu, a ne prijateljstvu s drugim igračima. Ne bježim od toga da sam prijatelj s Edinom Džekom, koji je idol moje i vaše djece, idol mnogih u ovoj zemlji, ali i šire i ponosan sam i sretan što sam bio jedan od onih koji su ga primili na najbolji način kada je prvi put obukao dres BiH... Da, u reprezentaciji sam bio i igrao i prije nego će Džeko zaigrati za nju, ali to se očito zaboravilo - kazao je Ibričić, dodajući da je za 10 godina koliko je u reprezentaciji, kada god je dobivao priliku za igru, davao je maksimum. 

 

- Odlazim uzdignuta čela, znajući da sam dao sve od sebe i da sam uvijek pošteno i s ljubavlju odrađivao zadatke koje su postavili pred mene. Sanjao sam da obučem dres BiH i hvala Bogu, taj san mi se ispunio - dodao je. Ibričić navodi da je razmišljao o opraštanju od reprezentacije nakon što nije uvršten u tim za susret protiv Egipta u Innsbrucku, ali da je odlaskom na SP u Brazil ostvario san, iako nije dobio priliku da igra.

 

- Naravno da mi je žao što nisam dobio ni minute, jer svi ostali su osjetili teren, a ja koji sam tu godinama, sjedio sam i gledao. Zato i zbog još mnogih drugih stvari, želim reći zbogom, jer sam svjestan da reprezentacijom pušu neki novi vjetrovi i da za mene više nema mjesta, a dao sam sve što sam mogao, pa čak i više od toga i ne kajem se. Naprotiv, dao bih još i više da sam imao priliku. 

Uprkos svemu, i svaku narednu utakmicu ću i dalje biti dio tima, ali onog navijačkog, jer ti momci zaslužuju našu podršku - naveo je, između ostalog, Senijad Ibričić.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)