Printaj ovu stranu
četvrtak, 17 Juli 2014 10:07

ŽNK Čelik - Željezničar 2:2

U prvoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, nogometašice ŽNK Čelik igrale su protiv domaćina ŽNK Željezničar u Bosanskoj Krupi, inaće novog člana ženske Premijer nogometne lige. Završeno je neriješenim rezultatom: ŽNK Željezničar - ŽNK Čelik 2:2 (0:1).

 


Golove za ekipu Čelika postigla je Fetić Admira iz igre.

Kako su nam javili iz ŽNK Čelik, utakmica odigrana po velikom pljusku i nevremenu, ali je domaćin pokazao kvalitete i vidi se da je zasluženo izborio elitno takmičenje u ženskoj Premijer ligi BiH za sezonu 2014/2015, u drugoj zajedničkoj sezoni Premijer lige,

Obje ekipe su igrale na terenu fer i korektno i nije bilo povreda niti grubih startova. Naredna kontrolna utakmica Čelika bit će naknadno objavljena.

 

Ranije smo objavili da se nogometašice prvog tima ŽNK Čelik nalaze na desetodnevnim pripremama u Bosanskoj Krupi za novu sezonu u Premijer ligi BiH. Na pripreme su otputovale 12.jula 2014.god. i to pod vođstvom predsjednice kluba Vahide Mujčinović i nove trenerice Arijane Puljić, bivše veoma uspješne nogometašice Čelika.

Na put se krenulo zahvaljujući direktoru AREL-a, g-dinu Suadu Kaknji, koji je donirao prevoz ekipe na odredište, dok je i ovaj put g-đa Sadeta Halkić pokazala žensku solidarnost i bez novčane naknade ustupila svoju kuću u B.Krupi za boravak ekipe.

 

 

E.Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)