19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Juli 2014 15:44

Promjene u sastavu RK Čelik

Tokom proteklog prijelaznog roka u Rukometnom klubu Čelik mogu da budu zadovoljni s urađenim poslom, jer je angažovano deset igrača koji će povećati konkurenciju u ekipi koja ulazi u prvenstvo s ambicioznim planovima.  Zenički klub pojačao je golman Rino Maros iz Viteza, bekovi Adnan Bevrnja, Miran Čović, oba iz travničkog Borca, te Zavidovićanin Dino Zvekić, koji je stigao iz ekipe Maglaja. 

 

Iz ovog kluba, koji je ostao bez dvorane nakon poplava, stigao je Aldin Mehinović, srednji bek, a talentovani pivotmen Antonio Magerl došao je iz Viteza. Na lijevom i desnom krilu su konkurenciju pojačali Suad Huskić i Eldar Mehić, pristigli iz Krivaje Zavidovići, a u matični klub su se vratili Adnan Begagić i Jasmin Beganović, koji su branili boje Viteza. 

 

Klub će napustiti golman Dragan Starčević, vjerovatno najbolji igrač Čelika u protekloj sezoni, koji je već poslao zahtjev za ispisnicom na klupsku adresu i on će karijeru vjerovatno nastaviti u ekipi Dervente koja je ostala bez golmana. 

 

U Rukomentnom klubu Čelik još se ne zna ko će sjediti na klupi u narednoj sezoni, jer nisu završeni razgovori s dosadašnjim trenerom Zdenkom Antovićem, koji je najbliži trenerskoj stolici. U konkurenciji za šefa stručnog štaba je i nekadašnji trener crveno-crnih Milanko Savčić i dobojski trener Aleksandar Dugić.