19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Juli 2014 15:41

Novi poraz Čelika na Zlatiboru

U posljednjoj pripremnoj utakmici odigranoj u sklopu boravka na pripremama na Zlatiboru, nogometaši Čelika danas su poraženi 0:1 od ekipe Jedinstvo Putevi iz Užica, člana 1. lige Srbije. Odbrana Čelika kapitulirala je u 53. minuti, a prema riječima Nizaha Hukića, šefa stručnog štaba “crveno – crnih”, i u ovom susretu do izražaja je došla neefikasnost zeničkog tima.

 

“Imali smo pet odličnih prilika, čak i jedan očiti jedanaesterac u našu korist kojeg sudija nije svirao nad Anelom Dedićem, koji je morao napustiti igru. Definitivno je da imamo problem u napadu ali vjerujem da ćemo dolaskom Amera Osmanagića i još jednog napadača popraviti i taj segment naše igre“, za Sportzdk.ba telefonom sa Zlatibora raportirao je Nizah Hukić. Čelik je utakmicu počeo u sastavu: Bukvić, Mišić, Popović, Gojković, Duraković, Vukušić, Bašić, Grahovac, Dedić (Radulović), Simić, Ribić. U nastavku su priliku dobili: Hinović, Huseinspahić, Duvnjak, Kavazović, Softić, Jaganjac i Adilović. Zbog povreda nisu nastupili Dženan Bureković i Namir Alispahić, kao i Zlatko Kazazić koji je ranije napustio ekipu i došao na liječenje u Zenicu.

 

“Sigurno je da smo se koliko – toliko uigrali i napravili smo kostur ekipe koja je dobro djelovala u sredini. Imamo problema sa realizacijom ali nadam se, kako sam već rekao, da će i to biti stvar prošlosti. I u zadnjoj liniji smo imali problema, platili smo danak neiskustvi djece u zadnjoj liniji. Do početka sezone imamo dovoljno vremena i vjerujem da ćemo uočene greške ispraviti i prvi meč sa Vitezom spremni dočekati“, zaključio je Nizah Hukić.

 

Čelikova ekspedicija večeras se vraća sa Zlatibora na kojem je odigrala četiri susreta: Sutjeska Nikšić (1:1), OFK Beograd (0:2), Mladost Lučani (0:2) i Jedinstvo Putevi (0:1). Četvrtak je dan odmora, a u petak je opet radni dan i priprema za nastupo na memorijalu “Galib Mujučić” na kojem će Čelik igrati u subotu i nedjelju. U polufinalu će u subotu od 18 sati Čelik odmjeriti snage sa kakanjskim Rudarom.