29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Juli 2014 17:38

Petković prvo pojačanje KŽK Čelik

Prvo pojačanje KŽK Čelik za sezonu 2014/2015 je Tamara Petković.   Radi se o organizatoru igre (170 cm, 1989), koja je prošlu sezonu igrala za drugoligaša Kovin iz Srbije. Petković je u MŽRKL već igrala u sezoni 2012/2013, kada je nosila dresove Mladog Krajišnika i u drugom dijelu sezone za Hemofarm iz Vršca . Šta o novoj sezoni kaže Arnel Kalušić, tim menadžer kluba KŽK Čelik:


„Što se domaćeg šampionata tiče cilj je jasan, odbraniti obje titule iz prošle sezone (Kup i prvenstvo BiH, nap.a.). Izuzev odlazaka Gagić i Džinić, kostur ekipe Čelika je ostao na okupu. Uz kapitena Aidu Kalušić, tu je Aldijana Iriškić, sestre Maida i Irma Rahmanović, a saradnja je ponuđena svim ostalim igračicama iz prošle sezone sa kojima se pregovara.

Mislim da uz adekvatna pojačanja koja će nadomjestiti odlaske Marine Džinić i Zvjezdane Gagić možemo da napravimo iskorak i mislim da je vrijeme da napravimo dobar rezultat i u regionalnom takmičenju. Zbog odsustva trenera, koji su bili u stručnom štabu U20 ženske selekcije BiH na Evropskom prvenstvu B-divizije u Bugarskoj, pregovore su vršili članovi Uprave zajedno sa mnom i ovom prilikom mogu kazati da ćemo imati ako ne bolji, onda kvalitetom isti tim kao prošle sezone“, naglašava tim menadžer Arnel Kalušić. 

 

E.Imamović za Zenicablog