Printaj ovu stranu
subota, 12 Juli 2014 14:09

ŽNK Čelik krenuo na pripreme

Nogometašice prvog tima ŽNK Čelik su otputovale u Bosansku Krupu, gdje će obaviti desetodnevne  pripreme za sezonu 2014/2015. i to pod vođstvom predsjednice kluba Vahide Mujčinović i nove trenerice Arijane Puljić, bivše veoma uspješne nogometašice Čelika. Kako nam je izjavila predsjednica kluba ŽNK Čelik, gospođa Mujčinović, na put je krenulo 14 nogometašica, a iz drugog tima Čelika putuju Berina Golub, Adisa Vazda i Kanita Devoli. Iz Kosove kod Maglaja u klub je stigla golmanica Naida Hasanić, koja će popuniti upražnjeno mjesto golmana u timu.

 

Na put se krenulo zahvaljujući direktoru AREL-a, Suadu Kaknji, koji je osigurao prijevoz ekipe na odredište, dok je i ovaj put Sadeta Halkić pokazala žensku solidarnost i bez novčane naknade ustupila svoju kuću u B.Krupi za boravak ekipe, te obećala da će doći i upoznati djevojke. Iz kluba puno zahvaljuju Kaknji i Halkićevoj. na pruženoj pomoći.

Na pripremama je planirano odigravanje prijateljskih utakmica sa novim članom ženske Premijer lige BiH ŽNK Željezničarom iz Bosanske Krupe, u drugoj sezoni bitisanja ženske Premijer lige BiH.

 

Inače, u prvoj sezoni Premijer lige 2013/2014 ŽNK Čelik je zauzeo 5.mjesto. Ligu su napustili Salt City iz Tuzle i Mladost iz Novog Grada (Bosanski Novi), a novi Premijerligaši su Željezničar iz B.Krupe i Modriča. Nova sezona ženske Premijer lige 2014/2015 se bliži, te samim tim i igračice Čelika već su u punoj fazi priprema. Sportska redakcija Zenicabloga želi nogometašicama Čelika uspješne pripreme i nove uspjehe.

 

E.Imamović za Zenicablog

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa odlaska na pripreme

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)